ls Mossos d'Esquadra van detenir el passat 23 de novembre a l'autopista AP-7, a l'alçada de Riudellots de la Selva, dos homes per haver robat material d'un camió, segons ha informat el cos policial. Els detinguts són dos ciutadans romanesos, Catalin B. de 28 anys i amb domicili a Madrid i Sabin Ionut S., de 21 anys, i amb domicili desconegut. Els dos individus van passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners dimarts passat i van quedar en llibertat provisional.

Diumenge passat, a primera hora de la tarda, efectius dels Mossos que patrullaven per l'AP-7 van fixar-se en els dos homes que manipulaven el motor d'un camió aturat a l'àrea de servei habilitada al punt quilomètric 76, en sentit nord, al municipi de Riudellots de la Selva. Hi havia un turisme aturat al costat del camió que transportava material d'obra. Els mossos van acostar-se al vehicle per veure què passava i van trobar-se que cap dels homes va poder acreditar la procedència de la càrrega del camió. Hi havia, entre altres coses, 100 puntals d'obra, 50 caixes de llum, 25 caixes de puntes metàl·liques, 3 generadors elèctrics, garrafes amb 125 litres de gasoil i una dotzena d'eines, com ara trepants i radials. Al turisme també hi havia diversos objectes, sobretot material informàtic.

Els dos joves van explicar que havien adquirit tot aquell material a molt bon preu a un conegut seu, però que no sabien d'on provenia. En inspeccionar la càrrega detingudament, els mossos van observar que les etiquetes de transport d'algunes caixes indicaven que el que contenien, per exemple aixetes, havia de ser per a una obra d'Orihuela (Alacant). Les gestions que els mossos van fer, en veure això, amb la Guàrdia Civil d'aquesta població van revelar que una part del material constava com a sostret des de l'abril d'aquest any.

Davant d'aquests fets, els mossos van detenir els dos homes com a presumptes autors d'un delicte de receptació. A Catalin B, també el van detenir en compliment d'una ordre de recerca, detenció i ingrés a presó emesa per un jutjat de Ciudad Real per un robatori amb força.

Un cop detinguts Els dos homes van ser traslladats a la comissaria de Santa Coloma de Farners. Les indagacions que els mossos de l'Àrea Bàsica Policial (ABP) de la Selva Interior van continuar fent van permetre esbrinar que una altra part de la càrrega del camió havia estat sostreta el novembre d'enguany en una altra obra, en aquest cas a la província d'Àvila.

Els dos individus van passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners dimarts passat i van quedar en llibertat provisional.