Els Mossos d'Esquadra han detingut a la mare del nen que va morir aquest matí en un incendi a Lloret de Mar mentre estava sol a casa i també al seu company sentimental, segons que ha informat la policia autonòmica. Els Mossos acusen als dos detinguts d'haver comès presumptament «una negligència greu amb resultat de mort».

Els dos detinguts són, segons les dades facilitades pel rea Bàsica Policial de La Selva Litoral, la ciutadana ucraïnesa Antonina V, de 30 anys, i el seu actual company sentimental, el ciutadà romanès Vasile Sorin P, de 23 anys, tots dos amb residència a Lloret de Mar. La detenció s'ha produït després que tots dos fossin interrogats per la policia, de la mateixa manera que altres persones pròximes a la víctima.

Els agents de la policia científica que han inspeccionat el pis incendiat, situat en un bloc d'apartaments de Lloret de Mar, van concloure aquest matí que el foc havia començat de manera fortuïta a l'interior d'un armari de l'habitació on el nen dormia. Malgrat que l'incendi estava molt localitzat a l'armari on s'havia originat, el nen va morir per intoxicació, sense possibilitat de reanimar-lo, a causa que havia inhalat una gran quantitat de fum.

L'incendi ha ocorregut en un edifici de sis plantes d'apartaments de l'avinguda Vila Blanes de Lloret, que en la seva majoria estaven buits, ja que solen estar ocupats per turistes en els mesos d'estiu.