Els grups de l'oposició de l'Ajuntament d'Olot demanen més temps per preparar els temes importants. En el darrer ple es va aprovar definitivament el plec de condicions per al contracte de gestió del servei municipal d'abastament d'aigua i prorroga del termini de presentació de pliques. El punt constatava una al.legació que feia referència a la indefinició de l'objecte del contracte, la durada i la limitació econòmica de les ofertes. En el plec de condicions s'havien estimat les reclamacions primera i segona i desestimat la tercera. La regidora d'Hisenda, Fina Soler, va explicar que l'obertura de la licitació estava condicionada al resultat de la informació pública del plec de condicions. D'aquesta manera, l'al.legació va fer suspendre el termini de presentació d'ofertes.

L'al.legació va fer que els grups de l'oposició es posessin en contacte amb l'Ajuntament per estudiar les novetats provocades per l'al.legació. Segons van coincidir en el ple el tema els va servir per adonar-se de l'eficàcia dels tècnics municipals però es van queixar del poc temps que havien disposat per preparar les intervencions al plenari.

El portaveu de CiU, Josep Maria Corominas va queixar-se del poc temps en què els temes importants i de més complicació tècnica els arriben. El representant d'ERC, Jordi Coma, va protestar també per la manca d'informació. "La manca d'informació ens ha impedit una participació més activa", va dir Coma. El portaveud'ERC va puntalitzar que els grups de l'oposició han d'estudiar fil per randa temàtiques de la importància de les condicions per la gestió del servei d'aigües. El representant del PP, Joaquim de Trinxeria, va valorar d'interessant la inquietud provocada per l'acord en tots els grups de l'oposició. Trinxeria va puntualitzar que la cerca d'informació sobre la xarxa d'aigua, li havia servit per adonar-se de la preparació dels tècnics. El representant del PP va lamentar les preses que hi havia hagut per resoldre la qüestió per recórrer finalment als tècnics.

Moisès Font, de PpC, va qualificar la plica de positiva, però va lamentar que s'hagués hagut de treure tot el relatiu al clavegueram. Margarida Verdaguer d'ApG va puntualitzar que es tractava d'una temàtica molt tècnica en la qual els polítics no hi podien acabar de jugar.

Detectar les fuites d'aigua

La regidora d'Administracio i Hisenda va explicar que les dues al·legacions s'acceptaven perquè no representen un canvi en el projecte inicial. "La plica conté el que tots preteníem", va dir la regidora. L'alcalde, Lluís Sacrest, va matisar que es tractava de la millor plica que es podia fer. Les condicions per optar al subministrament d'aigua plantegen la millora del sistema d'emmagatzematge per detectar les fuites que ara suposen la pèrdua del 30% de l'aigua que se subministra. El cost estimat és de set milions.