Any rere any la història es repeteix. A Blanes, com sempre amb l'arribada de l'hivern, també arriben els Nadals, les rebaixes i els temporals, que destrossen tram a tram el passeig marítim de Blanes, com si fos un costum tradicional més del poble.

L'aglomeració de persones fem fotos, amb mòbils i càmeres, curiosos, periodistes, fotògrafs i televisions per captar imatges del desastre, i em recorda aquella famosa pel·lícula Atrapat en el Temps, de Harold Ramis, protagonitzada per Bill Murray i l'actriu Andie Mcdowell. L'argument de la història tracta d'un presentador de televisió que va a retransmetre el tradicional Dia de la marmota, un costum d'un petit poble, i en despertar-se al matí, cada dia torna a ser al mateix poble i torna a parlar de la notícia i li tornen a passar les mateixes anècdotes durant el transcurs de la jornada, i així dia darrere dia.

La pel·lícula es va estrenar l'any 1992, abans d'aquesta data, el passeig marítim de Blanes ja havia patit infinitat de destrosses.

L'any passat la situació ja va ser catastròfica, la meitat del passeig s'Abanell es va quedar sense sorra, un bon tram va desaparèixer per la força de les onades conjuntament amb una bona part d'asfalt i l'edifici de la Creu Roja. A més, gràcies a la ràpida actuació de l'Ajuntament, col·locant enormes roques, es va impedir posar amb perill les cases que es troben a primera línia de mar.

També es va aconseguir que amb un temps rècord, mesos després, l'Ajuntament, el Ministeri d'Obres Públiques i les administracions responsables, aconseguissin que eventualment la platja de s'Abanell tornés a tenir sorra i una platja ampla. En alguns trams es va regenerar la sorra de la platja gràcies a un vaixell especialitzat, a més, es posava un mòdul de salvament, tot va estar enllestit per començar la temporada.

Es diu que la natura és sàvia i que sempre demana el que és seu, aquest any ha contraatacat. El tram de passeig que estava totalment desprotegit, ben bé més de 600 metres de passeig, ha desaparegut. Engolits per les onades de la darrera tempesta, arbres, palmeres, engronxadors, fanals, mobiliari urbà, aparcaments, jardins i un dels quatre restaurants del passeig de s'Abanell, han desaparegut.

Mentre tant els veïns com la gent del carrer veuen amb preocupació els milions i milions d'euros que es porten invertits que es perden, sense trobar una solució definitiva per s'Abanell. I mentrestant, esperant i fent temps per poder despertar d'una vegada per totes d'aquest malson de la gent de Blanes, que dura ja massa temps i que no para de repetir-se.