El conseller d'Educació, Ernest Maragall, considera que la presència d'ICV a la manifestació d'avui davant el Parlament per demanar solucions sobre l'educació a Catalunya treu valor a la convocatòria. "La presència de partits no em sembla que enriqueixi la manifestació sinó que li fa disminuir el valor de representació de la comunitat educativa", va comentar Maragall, que ahir va assistir a la cloenda de les 8s Jornades de Llengües Estrangeres a Girona -en les quals han participat més de 400 mestres i professors d'anglès, francès, italià, alemany, rus, àrab, o portuguès .

Tot i això, Maragall es va mostrar conciliador i va afegir que la concentració s'ha de prendre "com part d'una normalitat democràtica de debat social al voltant d'una llei tan important com aquesta". El conseller d'Educació també va assegurar que la quarantena d'esmenes a la llei presentades per entitats de pares, mestres i estudiants "ajudaran a millorar la llei. Totes les propostes són benvingudes", i va avançar que algunes de les al·legacions es podran incorporar al text de la LEC. "En les propostes que s'han entregat jo crec que hi ha matèria suficient perquè força d'elles siguin incorporables a la llei, potser amb matisos de llenguatge o de precisió, mentre que d'altres són més de caràcter defensiu i em sembla que no millorarien pas el projecte", va reiterar el conseller d'Educació, que considera que la decisió final recau sobre els grups parlamentaris de la Cambra catalana.

Per defensar l'actual projecte de Llei d'Educació de Catalunya, Maragall va esgrimir els resultats d'una enquesta efectuada pel Centre d'Estudis d'Opinió a una mostra de 1.400 persones sobre els principals punts del text. Entre les respostes, destaca que el 74% de la població està d'acord amb la distribució equitativa dels alumnes nouvinguts entre els diferents centres escolars d'un territori, incloent els públics i els concertats. El conseller també va ressaltar que el 85% dels enquestats s'ha mostrat favorable a enfortir els equips directius dels centres escolars, "un dels conceptes centrals de la nova llei d'Educació". Paral·lelament, una tercera pregunta d'aquest estudi versava sobre l'apartat del projecte de Llei que inclou mesures com donar més autoritat als professors o mestres. "El 89,7% de la població, quasi el 90%, considera bona o molt bona la proposta", va afirmar Maragall.

Posteriorment, el conseller d'Educació es va desplaçar fins a Sant Julià de Ramis per inaugurar la nova escola bressol del municipi. I, finalment, va inaugurar el CEIP Martí Inglès de Palau-saverdera.