Un foc que va calcinar gairebé totalment un cotxe dins el soterrani de l'edifici de l'antiga discoteca Palladium de Platja d'Aro ha tornat a aixecar l'alerta al municipi. Els cossos de policia que van intervenir divendres passat en l'operatiu per apagar l'incendi investiguen ara si el foc va ser provocat per foragitar els indigents que viuen dins l'edifici, que ha d'anar a terra algun dia i deixar pas a la construcció d'un residencial l'alt estànding.

La presència de gent sense sostre dins d'aquest edifici, que va allotjar una discoteca fins fa pocs anys i va clausurar-se arran d'un conflicte judicial entre el llogater, l'explotador de l'activitat, i el propietari de la finca -aquest segon va denunciar l'Ajuntament per haver concedit permisos d'obres irregulars per ampliar la sala de festes i el jutge va fallar al seu favor; l'Ajuntament només es va salvar de pagar una indemnització milionària al llogater perquè aquest va presentar el recurs fora de termini- ha provocat diversos conflictes d'ordre públic. Ara la policia sospita que l'incendi podria haver estat obra d'algú que pretenia fer fora definitivament els ocupants.

I és que la possibilitat que l'incendi es desencadenés de manera casual quan els ocupants van encendre una foguera per escalfar-se no s'aguanta massa, segons fonts policials. El cotxe, un vell Seat Panda que era propietat dels antics propietaris -la finca va canviar de mans i ara és propietat de promotors immobiliaris- estava aparcat als soterranis de la finca, quan els sense sostre habiten la primera planta de l'edifici. A prop del cotxe també hi havia apilonades unes fustes velles que fan sospitar d'algú que les hi va posar perquè el foc es propagués més i millor.

La finca hauria d'haver estat ja enderrocada però entre els propietaris i l'Ajuntament hi ha un debat obert sobre qui ho ha de pagar, ja que algunes parts de l'edifici es van construir arran la concessió de llicències irregulars. Els amos només s'han compromès a tapiar-ne les entrades, a l'espera que l'Ajuntament en foragiti els ocupants il·legals.