en imatges. Un grup d'eugues envoltades per la neu, sobre un petit camí.Un animal amb les potes totalment a dins de la neu. Un helicòpter en una de les zones on va portar menjar.

La forta nevada que va caure a finals de la setmana passada a la vall de Camprodon va deixar atrapades en la neu unes noranta euges. El rescat va ser molt complicat perquè era difícil accedir-hi i es va haver d'utilitzar un helicòpter per poder donar-los menjar mentre no s'hi podia arribar per terra.

A la zona alta de la vall de Camprodon s'hi van acumular gruixos de neu de més d'un metre el dia de Sant Esteve. Els dies següents va seguir nevant, amb menys intensitat i el dia 29 es va saber que els animals havien quedat atrapats a la muntanya de Molló.

L'endemà mateix, es va buscar les eugues amb un helicòpter dels Bombers. Un escamot d'uns 30 caps es va localitzar sobre el poble d'Espinavell i els ramaders d'aquest poble van poder anar a buscar les eugues i baixar-les. La resta es van localitzar a la muntanya de Molló, pròximes a la collada de Prats i al coll d'Ares, però massa allunyades de les vies de comunicació per poder-les treure. En vols successius es van dur bales d'herba per alimentar aquests escamots i dos ramaders van ser traslladats amb helicòpter fins on es trobaven les eugues per intentar treure-les.

Després de diversos intents, van decidir abandonar perquè la neu arribava a cobrir els animals i era impossible avançar. Llavors es va decidir que una màquina excavadora amb pala obrís camí des de la carretera, a Coll d'Ares, per tal de poder treure els animals més endavant.

El dia 31, tres ramaders de Molló i un veí del poble van pujar a coll d'Ares per intentar treure els animals. Es van van localitzar dos escamots, d'uns vint caps cadascun, dels quals un es trobava proper a la pista oberta per la màquina i se les va poder treure. A la resta d'animals no se'ls va poder treure i se'ls va deixar menjar a l'espera que el treball de les màquines avancés i que la neu s'anés fonent.

En tancar aquesta edició es desconeix si la resta d'eugues van poder ser rescatades al llarg del dia d'ahir. Un ramader equí de la zona, Guillem Pastoret, va voler donar les gràcies a l'Ajuntament de Molló i a la Delegació Provincial del DAR i dels Bombers