L'alcalde de l'Escala, Estanis Puig (PSC), va proposar a les companyies de baix cost que operen a l'Aeroport Girona-Costa Brava la creació d'un vol entre Girona i Atenes per tal de facilitar "la promoció de la vila marinera i de la capital grega". Puig va fer aquestes declaracions durant la visita que va fer la delegació d'escalencs a Atenes, amb motiu del centenari de l'inici de les excavacions dels jaciments d'Empúries, organitzat per l'Institut Cervantes d'Atenes. Durant la trobada, l'alcalde del municipi va donar a conèixer a la capital grega el patrimoni de l'Escala.

Puig va visitar la ciutat acompanyat d'un representant de l'Associació Unstiskesken i regidor de CiU, Josep Maria Guinart, i també de representants del Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC-Empúries). D'entre els actes que s'hi van celebrar, la jornada va tenir una taula rodona sota el títol Ciutat i urbanisme en el món grec, on van intervenir Joaquim Tremuleda, arqueòleg del MAC-Empúries i el director del mateix, Xavier Aquilué. A banda d'això, també s'hi va realitzar un debat sota el nom de L'Escala i Empúries, un model de desenvolupament turístic a la Costa Brava. L'objectiu era, segons l'alcalde, "presentar la riquesa cultural i natural de la Costa Brava i, en concret, de l'Escala, que conté el jaciment d'Empúries i una mostra de les platges en tota la seva varietat de formes".

"Els paratges van embadalir els assistents, que van quedar molt encuriosits per venir a visitar el que va ser un dels seus llocs de conquesta, amb les civilitzacions de Focea, que van arribar fa més de 2.000 anys a Empúries", va destacar Puig. A més, es realitzar un sopar per a un centenar de persones a la Sala Hel·lenoamericana d'Atenes, que van organitzar dos cuiners escalencs, Jordi Jacas i Frederic Guirado.

L'alcalde del municipi va destacar que, un cop aconseguit l'objectiu de donar a conèixer el municipi, ara "falta l'enllaç fàcil, proper i econòmic que proporcioni uns trasllats en les dues direccions més àgils".