Un dels membres de la banda que va atracar el mes de novembre de 2007 la joieria Pere Quera de Figueres ha estat detingut a Roma en una operació conjunta entre la policia de Barcelona, la federal argentina i la italiana. Daniel Luna, considerat un atracador "perillós", va ser interceptat després que la policia argentina informés a la de Barcelona que el seu país estava buscant aquest home per un assassinat a una persona. Segons les fonts policials, Luna formava part de la banda d'atracadors que el mes de novembre de 2007 va assaltar diverses joieries i d'altres establiments.

La detenció es va dur a terme en una acció coordinada entre els Agents Especials policia federal argentina que es van traslladar a Barcelona i, juntament amb les unitats centrals de la policia, van iniciar la operació. Així, el passat 24 de desembre la Interpol va localitzar Luna a Roma i la policia romana el va detenir en companyia de la seva dona. El detingut portava un passaport espanyol fals.

D'altra banda, el passat mes de novembre la Policia Nacional va detenir a Vilanova i la Geltrú el suposat cap de la banda. El veí de Vilanova de 54 anys estava a punt de fugir cap a l'Argentina, d'on és originari. El grup estava integrat per sis membres, els quals havien fugit tots excepte ell. A banda del robatori de Figueres, també se'ls ?atribuïa un assalt a la joieria Tous de Manresa, un a Vigo, on van ferir la mestressa i un altre a Albacete.

L'assalt a la joieria Quera es va produir el 21 de novembre del 2007 quan a les vuit del vespre quatre homes armats i a cara descoberta van irrompre a la botiga. Van apunta amb una pistola al cap a l'encarregat i van robar uns 15 rellotges Rolex, una safata plena de joies i els diners de la caixa.