L'Ajuntament de Figueres ha decidit que la cavalcada de Reis d'enguany girarà entorn de la capitalitat de Cultura que ostenta la ciutat i, per aquest motiu, ambientarà les tres carrosses que cada edició canvien a tres èpoques històriques. El responsable de l'àrea de Promoció del consistori figuerenc, Salvador Torres, va explicar que una d'elles recrearà invents de Leonardo da Vinci i diversos objectes relacionats amb l'etapa de la industrialització. Pel que fa a les altres dues, una d'elles estarà ambientada en la cultura antiga amb la representació del naixement de l'aigua i del foc i, la tercera, recrearà un ambient més futurista on es podran veure objectes fabricats amb materials reciclats.

La cavalcada, que enguany també retrà homenatge a la figura de Narcís Monturiol, seguirà el seurecorregut habitual pels diferents carrers del centre de la ciutat. En total, vuit carrosses acompanyades de gairebé 300 persones amb bandes musicals i grups d'animació sortiran a dos quarts de set de la plaça Creu de la Mà. Seguidament, recorreran els carrers Nou, la Rambla, el Caamaño, el Monturiol, el Girona i, finalment, arribaran a la plaça de l'Ajuntament. Torres va explicar que, a banda de les persones que acompanyaran l'espectacle, també hi haurà cavalls que acompanyaran les tres majestats.

Activitats per als més petits

D'altra banda, la placeta baixa de la Rambla de la ciutat ha acollit les ja tradicionals diverses activitats dirigides als mes petits.

Centenars de nens i nenes s'hi han apropat durant aquestes festes nadalenques per fer ús de les diferents activitats proposades. També ha gaudit d'èxit d'assistència la controvertida pista de gel instal·lada a la Rambla, que ha comptat amb molts aficionats i que, fins i tot, es mantindrà oberta fins passat festes.