Les escales que donen accés a la plaça del Castell de Llagostera i a les muralles estaran llestes a mitjan d'aquest mes de gener, atès que només falten uns quants graons per estar acabades, al marge d'alguns detalls d'ornamentació, segons ha informat el primer tinent d'alcaldia, Josep Aliu. Segons ell també, la resta de les obres de la zona antiga, en la seva segona fase, "s'iniciaran ben aviat".

Aquestes escales, que van des de la zona baixa del poble, a la carretera i porten fins a la plaça del Castell, on hi ha l'església i l'edifici de l'Ajuntament, estalviaran molt de camí no solament als ciutadans de la vila, sinó també als visitants o a totes aquelles persones que hagin de fer alguna gestió municipal, ja que es podrà deixar el vehicle a l'aparcament que hi ha al costat de la carretera i pujar a peu fins a la plaça. D'aquesta forma el sector del Castell deixarà d'estar col·lapsat pels cotxes.

Aquestes obres entren dins del pla d'urbanització de l'accés a la plaça del Castell i entorn de la muralla, que està finançat en part per l'Ajuntament llagosterenc i en part per la Generalitat de Catalunya. Aquest pla comprèn la total remodelació del barri vell, on en poc temps, pel que ha assenyalat el regidor Josep Aliu, "s'iniciaran els treballs de remodelació de la mateixa plaça, després que ja s'hagi enderrocat una casa que hi havia adossada a la muralla i s'hagin remodelat una part dels camins adjacents".

Obres a carrers

Quant a les obres que hi ha encara en alguns del carrers de la vila llagosterenca -i que fa més d'un any que estan en marxa-, el regidor Josep Aliu ha volgut aclarir que, en els mesos vinents, "es procurarà donar-los una empenta definitiva, malgrat que totes les infraestructures del subsòl eren molt velles i es van haver fet totes noves, cosa que va endarrerir el projecte".

A la segona fase de les obres, tant dels carrers del poble com de la zona antiga, també és previst canviar-les.