L'Ajuntament de Llambilles ha convocat per dimecres que ve un ple extraordinari on es debatrà i es votarà una moció d'al·legació presentada pel grup municipal Tots per Llambilles-ERC-AM i que proposa que el ple es manifesti contra el projecte de la variant de la C-65 que hi ha previst construir al municipi. El projecte, que ara és a exposició pública, preveu que la via discorri per l'oest del nucli urbà al llarg d'uns 3,3 quilòmetres, i suposarà una inversió de 20,3 milions d'euros. L'objectiu és posar fi a les congestions de la C-65 al seu pas per Llambilles, i que tenen com a protagonistes els ja populars semàfors.

La sessió extraordinària tindrà lloc a les sis de la tarda a la sala de plens del consistori, i l'equip de govern encapçalat per Josep Serra (CiU) l'ha convocat arran de la petició de Tots per Llambilles, que ha recollit setanta al·legacions particulars de veïns del municipi contra el projecte. El grup a l'oposició considera que la variant suposarà limitar el creixement del nucli urbà per l'únic llloc possible, a banda d'una important afectació ambiental. Però sobretot indica que la infraestructura no resoldrà el problema de trànsit de la C-65 al seu pas per Llambilles, i serà insuficient a curt termini.

Per la seva banda, Serra ha reiterat que el projecte ha estat molt debatut i que ha nascut per solucionar necessitats comarcals.