La Generalitat ha atorgat 48.200 euros en ajudes al desenvolupament local i la promoció del patrimoni cultural de l'Alt Pirineu i Aran, segons que ha informat avui la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) en un comunicat.

Les ajudes permeten impulsar projectes culturals, activitats formatives, fires i esdeveniments socioeconòmics a les comarques de l'Alta Ribagorça, Alt Urgell, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Val d'Aran. A aquesta convocatòria de 2008 es van presentar 79 sol·licituds, de les quals 39 es van acceptar. D'elles, 29 procedien d'ajuntaments i altres ens locals, vuit d'associacions i dos de fundacions.

En relació amb les de desenvolupament local, destaquen les ajudes a les fires de promoció de productes típics, a esdeveniments de promoció cultural, elaboració d'inventaris d'elements patrimonials pirinencs i productes audiovisuals per divulgar els seus atractius naturals i culturals. Sobre el patrimoni cultural i el reforç de la identitat pirinenca, les subvencions fomentaran la recuperació de la música tradicional i les activitats formatives no reglades que organitzen ens locals i entitats jurídiques sense ànim de lucre.

El PTOP pretén augmentar aquesta línia d'ajudes que impulsa l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA). L'últim Consell Rector de l'institut, que es va celebrar el 4 de desembre a Puigcerdà, va acordar augmentar la dotació de les subvencions de 2009 fins als 100.000 euros.