El polèmic supermercat de la cadena Consum que s'està construint a la zona de Can Cabirol de Sils, situat a l'avinguda de la Selva de Sils i que limita amb el carrer Bastiments, es troba de moment aturat. Així ho ha fet efectiu el consistori després que l'alcalde, Martí Nogué (IdS), emetés el passat 23 de desembre un decret d'Alcaldia, que suposa que "les obres quedin aturades en detectar-se uns moviments de terres il·legals en una zona de la finca, on no es preveien", assegura el batlle.

El supermercat de Can Cabirol ja està construït, només li falten omplir amb els equipaments interiors i tal i com ressalta Nogué, la il·legalitat urbanística "és legalitzable, si ens aporten la documentació que els demanem".

Els veïns del carrer Bastiments de Sils, en canvi, porten mesos entrant instàncies a l'Ajuntament de Sils, han recorregut al Síndic de Greuges i a la Comissió Territorial d'Urbanisme de Girona per denunciar que el supermercat Consum incompleix la normativa referent a habitatges amb tolerància comercial i que, en el moment d'atorgar la llicència, el 2007, el consistori no va exigir cap anàlisi exhaustiu de l'impacte ambiental ni tampoc no es va aprovar cap estudi detall sobre la construcció del supermercat en aquell solar, assegura un dels representants dels veïns, A.G. Que a més, recorda que el consistori "fa un mes que té un escrit nostre i no ens ha dit res".

L'alcalde per la seva banda, assegura que les queixes s'han estudiat i que la setmana vinent, els veïns "tindran una resposta oficial, perquè ja ha passat per Junta de Govern". Pel que fa al Síndic de Greuges, segons A.G. "ens han respòs que deixem un temps al consistori per contestar".

"No donem la raó als veïns"

Si bé encara queden uns dies per saber la determinació del consistori, que les obres estiguin aturades en tota la finca, explica Nogué, "no vol dir donar la raó als veïns" en cap moment; sinó que, "és una coincidència i va ser l'arquitecte municipal en una visita rutinària" que va veure que s'estava remenant en una part de la parcel·la, que s'havia dit que no s'hi construiria res, assegura el batlle.

Per aquest motiu, "hem donat 15 dies" perquè l'empresa promotora del supermercat pugui al·legar el que consideri oportú i "si volen explotar aquell sector, ens hauran de presentar tota la documentació necessària, per legalitzar-ho".

Segons el decret d'Alcaldia, per tal que aquestes obres sense llicència es puguin legalitzar cal presentar "un Estudi detall de tota la parcel·la i un projecte bàsic del conjunt de l'actuació en tota l'illa". Amdós requeriments, explica el veí del carrer Bastiments, són dos punts que "hem denunciat que no tenien" per tant, "dóna la sensació que volen fer trampa legal per intentar legalitzar una cosa que és il·legal".

Els veïns de Can Cabirol estan recollint signatures per denunciar l'incompliment de les normes urbanístiques i com va avançar A.G. properament engegaran accions de protesta.