El tècnic comarcal de Joventut, Vicenç Cànovas, ha presentat la Taula de Salut Juvenil de l'Alt Empordà a la segona Conferència Internacional de Països Esportius i Saludables, organitzada per la Generalitat de Catalunya. L'organisme, adreçat a professionals i agents de la salut i de joventut de la comarca altempordanesa, té l'objectiu de coordinar les actuacions i millorar la qualitat de vida i la salut dels joves empordanesos.

Segons el Consell Comarcal, en els darrers anys han detectat un augment "quantitatiu i qualitatiu, del consum de drogues en general entre els joves de la comarca", així com una manca "d'hàbits saludables i la identificació entre els joves de l'oci amb el consum de drogues especialment durant els caps de setmana". La Taula de Salut Juvenil pretén fer una diagnosi de la "realitat del present i les amenaces i oportunitats del futur en matèria de salut juvenil".

Un cop realitzada aquesta radiografia entre els joves de la comarca, el Consell Comarcal altempordanès es marca com a objectius principals "la millora de la qualitat de vida i salut dels joves, l'augment de la informació i reducció dels riscos, la formació i l'intercanvi de coneixements i la coordinació de les diferents campanyes i actuacions dels agents de la comarca".