És nit de nervis, somriures i regals per als més petits. Però abans d'anar a dormir ben d'hora perquè als reis els molesta que els destorbin mentre fan la seva feina. Melcior, Gaspar i Baltastar passaran per bona part de les poblacions de la província per saludar tota la canalla abans de visitar cadascuna de les llars de les poblacions gironines. A més a més van acompanyats enguany d'un bon seguici i en moltes poblacions els acompanyen espectacles, jocs per als més petits, tallers de fanalets i xocolata desfeta ben calenta per revifar-se del fred i donar energia als Mags de cara a una nit ben llarga.

Arribaran com de costum amb carrosses, cavalls, trens i embarcacions. Però on Ses Majestats destaquen per la seva singularitat és a la Cerdanya i el Ripollès. A Sant Pau de Segúries es presentaran amb quad des de la Ral i de Llanars amb camell, mentre que a Masella, com de costum, arribaran amb màquines trepitjaneu. A la costa, si fa bo, continuaran arribant per mar com d'altres anys, tot i així es trobaran amb un litoral força canviat respecte a l'any passat.

Els nens i nens de Sils enguany estan a l'expectativa davant una cavalcada totalment nova i a Sant Julià de Ramis veuran com baixen els Reis amb el tren Pinxo. I és que molts monarques han plantat fins i tot les seves tendes, a platges i camps, perquè és clar, amb tants de regals, van força carregats. Ses Majestats han pensat de nou amb els nens celíacs i en la majoria de poblacions repartiran tones de caramels sense gluten.