La Confraria de Pescadors de Roses negocia amb un empresari local la sessió de la planta de filetejat de peix per a la seva gestió. L'interessat és el responsable de la planta depuradora de marisc, el gerent, Pere Gotanegra, segons informava la Cadena Ser. El moviment empresarial permetria que s'unissin les dues indústries, la planta de peix i la depuradora de marisc al port. En un futur es planteja crear una gran empresa de distribució de peix amb les instal·lacions a la zona industrial.

Responsables de la Confraria de Pescadors de Roses admetien en declaracions a l'emissora que "nosaltres no la sabem portar, o no n'hem sabut prou". Això els va portar a dificultats i, en aquest moment, tenien diferents opcions per poder mantenir la indústria, una d'elles permetre la gestió per part d'alguna empresa. En aquest moment s'està acabant de negociar amb Gotanegra per tal que sigui aquesta empresa, Servimar, qui s'encarregui de la gestió. La Confraria seria un soci i estaria als òrgans de decisió.

No és la primera vegada que es planteja una possibilitat similar, un conegut empresari del sector, la família Ros de Blanes, ja havia plantejat una oferta per una operació similar. Ara, però, sembla que l'acord es podria tancar al final de mes i permetria mantenir aquesta indústria que, inicialment, va néixer per donar una sortida econòmica més al sector pesquer.

Els projectes de futur relacionats amb aquest canvi, passarien, en primer lloc, per una unió de la planta depuradora de marisc i la de peix. La primera està situada en un emplaçament davant de mar, a tocar la carretera del Far, que ha d'abandonar. Ara es podria situar al port, juntament amb la planta, però amb un projecte de futur que passaria per situar les instal·lacions a la zona industrial. Allà, s'hi preveu construir una macroplanta que pogués ser un dels principals centres de distribució de peix de les comarques gironines.

Tant la depuradora com la planta han estat motius de polèmica, tot i que per qüestions diferents. La primera, la depuradora de marisc, pel seu trasllat al port, on alguns sectors defensen que no s'hi instal·li indústria. Pel que fa a la planta de filetejat de peix, per la llicència que va donar el govern anterior de Carles Pàramo (CiU), sense un pla especial del port aprovat i que més tard un jutjat, atenent la denúncia d'una entitat, Roses Cara al Mar, va arribar a sentenciar-ne l'enderroc. Finalment, però, l'entitat no va demanar l'execució de la sentència.