La Confraria de Roses negocia que una empresa local gestioni la planta

La planta depuradora de marisc s'ha interessat per ser-ne el soci principal i unir les empreses

06.01.2009 | 00:00
L´actual planta de filetejat de peix instal·lada al port pesquer de Roses.
L´actual planta de filetejat de peix instal·lada al port pesquer de Roses.

La Confraria de Pescadors de Roses negocia amb un empresari local la sessió de la planta de filetejat de peix per a la seva gestió. L'interessat és el responsable de la planta depuradora de marisc, el gerent, Pere Gotanegra, segons informava la Cadena Ser. El moviment empresarial permetria que s'unissin les dues indústries, la planta de peix i la depuradora de marisc al port. En un futur es planteja crear una gran empresa de distribució de peix amb les instal·lacions a la zona industrial.
Responsables de la Confraria de Pescadors de Roses admetien en declaracions a l'emissora que "nosaltres no la sabem portar, o no n'hem sabut prou". Això els va portar a dificultats i, en aquest moment, tenien diferents opcions per poder mantenir la indústria, una d'elles permetre la gestió per part d'alguna empresa. En aquest moment s'està acabant de negociar amb Gotanegra per tal que sigui aquesta empresa, Servimar, qui s'encarregui de la gestió. La Confraria seria un soci i estaria als òrgans de decisió.
No és la primera vegada que es planteja una possibilitat similar, un conegut empresari del sector, la família Ros de Blanes, ja havia plantejat una oferta per una operació similar. Ara, però, sembla que l'acord es podria tancar al final de mes i permetria mantenir aquesta indústria que, inicialment, va néixer per donar una sortida econòmica més al sector pesquer.
Els projectes de futur relacionats amb aquest canvi, passarien, en primer lloc, per una unió de la planta depuradora de marisc i la de peix. La primera està situada en un emplaçament davant de mar, a tocar la carretera del Far, que ha d'abandonar. Ara es podria situar al port, juntament amb la planta, però amb un projecte de futur que passaria per situar les instal·lacions a la zona industrial. Allà, s'hi preveu construir una macroplanta que pogués ser un dels principals centres de distribució de peix de les comarques gironines.
Tant la depuradora com la planta han estat motius de polèmica, tot i que per qüestions diferents. La primera, la depuradora de marisc, pel seu trasllat al port, on alguns sectors defensen que no s'hi instal·li indústria. Pel que fa a la planta de filetejat de peix, per la llicència que va donar el govern anterior de Carles Pàramo (CiU), sense un pla especial del port aprovat i que més tard un jutjat, atenent la denúncia d'una entitat, Roses Cara al Mar, va arribar a sentenciar-ne l'enderroc. Finalment, però, l'entitat no va demanar l'execució de la sentència.

Comarques

Uns 300 rescats dels Bombers en vuit mesos

Uns 300 rescats dels Bombers en vuit mesos

Les recerques de persones que es desorienten o es perden, especialment a la muntanya, suposen el...

Recuperen 22 tortugues mediterrànies que es venien de forma il·lícita per internet

Recuperen 22 tortugues mediterrànies que es venien de forma il·lícita per internet

S'han denunciat els tres propietaris, dues dones i un home, per un delicte contra la fauna protegida

Augmenten les temptatives d´agressió a funcionaris a la presó de Figueres

Augmenten les temptatives d´agressió a funcionaris a la presó de Figueres

El centre penitenciari del Puig de les Basses registra un menor nombre de ferits respecte a l'any...

L´arquitecte Jeroni Moner rep la medalla d´or de Banyoles

L´arquitecte Jeroni Moner rep la medalla d´or de Banyoles

L'arquitecte Jeroni Moner i Codina va rebre ahir la medalla d'or de Banyoles, el màxim...

El Vicens Vives lliura els diplomes de Batxillerat Internacional

El Vicens Vives lliura els diplomes de Batxillerat Internacional

La Fundació Jaume Vicens Vives va entregar ahir els Diplomes i certificats de Batxillerat...

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema