nadal'08
SORTEIG DE REIS

Cada gironí juga una mitjana de 11,20 euros en la Loteria del Nen

06.01.2009 | 11:46

La venda del Sorteig de Reis que se celebra avui ha ascendit a Catalunya a més de 103,6 milions d'euros, fet que suposa un descens de l'1,15 % respecte el 2008, segons dades facilitades per l'Organització de Loteries i Apostes de l'Estat (ONLAE). A tot Espanya la venda provisional s'ha situat en més de 762,5 milions d'euros, el que significa un descens del 2,05%.

Cada català ha gastat 14,4 euros, situant-se la mitjana espanyola en els 16,90 euros. La província de Lleida encapçala la despesa per habitant dels catalans amb 34,14 euros. La segueixen Barcelona amb 13,92, Girona amb 11,20 i Tarragona amb 10,03 euros.

En relació amb el sorteig del 2008, les vendes han caigut un 8,40% a Lleida, on s'han venut bitllets per valor de 14,1 milions d'euros. A Girona, on la despesa ha estat d'aproximadament 8 milions, també han baixat un 6,67%.

En canvi, a Tarragona les vendes han pujat un 4,7% i han arribat als 7,5 milions. Barcelona, la segona província on més bitllets s'han comprat després de Madrid, s'han incrementat les vendes un 0,43% i han significat 74 milions.

El Sorteig de Reis repartirà a partir de les 12 hores 840 milions d'euros en premis, el 70% de l'emissió, que ascendeix als 1.200 milions, gràcies a 60 sèries, compostes per 100.000 números cadascuna (200 euros el bitllet i 20 euros el desè).

Amb un primer premi que repartirà 120 milions -2 milions d'euros per sèrie i 200.000 euros per dècim-. Alhora hi haurà un segon d'un milió d'euros per sèrie, i 12 de 14.000 euros per cada sèrie, i les tradicionals aproximacions, premis per centenes i reintegraments.

D'altra banda, i segons estimacions de l'administració de loteria La Bruixa d'Or, a Sort, el 93% dels usuaris amb un reintegrament de la grossa de Nadal reinverteix en dècims del sorteig extraordinari de Reis. En concret, apunta que el 65% dels premis del sorteig de Nadal es reinverteixen un altre cop després, el que fa que més del 80% dels premiats en la loteria de Nadal hagi comprat dècims del sorteig de Reis.

Comarques

L´arquitecte Jeroni Moner rep la medalla d´or de Banyoles

L´arquitecte Jeroni Moner rep la medalla d´or de Banyoles

L'arquitecte Jeroni Moner i Codina va rebre ahir la medalla d'or de Banyoles, el màxim...

El Vicens Vives lliura els diplomes de Batxillerat Internacional

El Vicens Vives lliura els diplomes de Batxillerat Internacional

La Fundació Jaume Vicens Vives va entregar ahir els Diplomes i certificats de Batxillerat...

Sant Gregori celebra la segona edició de la cursa Oncobike

Sant Gregori celebra la segona edició de la cursa Oncobike

Un total de 51 equips de sis ciclistes van participar ahir en la segona edició de...

Uns 300 rescats dels Bombers en 8 mesos

Uns 300 rescats dels Bombers en 8 mesos

?Les recerques de persones que es desorienten o es perden, especialment a la muntanya, suposen el...

Augmenten les temptatives d´agressió a funcionaris a la presó de Figueres

Augmenten les temptatives d´agressió a funcionaris a la presó de Figueres

?El centre penitenciari del Puig de les Basses registra un menor nombre de ferits respecte a l'any...

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema