El Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil (Seprona) ha decomissat aquest any més de 32 tones de peix petit durant l'any passat a la frontera, gairebé el doble del que es va incautar durant l'any 2007. Segons la Guàrdia Civil, el motiu principal és l'increment de les denúncies per part dels mateixos transportistes.

El nombre de decomissos havia anat decreixent en els darrers anys després d'obtenir un rècord de 200 tones incautades l'any 2000. L'any següent van ser 160 tones i aquest darrer 2008, un total de 32 i mitja. Un dels responsables del servei, Diego Cabeza, ha explicat en declaracions a la Cadena Ser l'augment en la col·laboració entre els transportistes. I és que, segons Cabeza, quan aquests veuen que el peix no compleix les mesures reglamentàries, ells mateixos ho denuncien per així evitar pagar les multes que els pertocarien a ells si els enxampen amb el peix, que poden arribar fins als 30.000 euros.

Destinat a actes benèfics

Segons l'emissora, la majoria del peix immadur prové d'Itàlia i quan la Guàrdia Civil l'intercepta a la frontera de la Jonquera el bloqueja. Posteriorment, els agents de la Seprona el traslladen en un magatzem frigorífic que tenen al municipi de Vilafant. Segons la policia, aquest peix immadur no es llença sinó que es destina a fins benèfics.