L'alcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà (ERC), va mostrar-se ahir estranyada per l'anunci d'una inversió d'1.413.616 euros del ministeri de l'Interior en la rehabilitació de l'edifici de la caserna de la Guàrdia Civil de Ripoll. "L'ajuntament sap que el delegat del Govern va fer pública la inversió durant la inauguració de la reforma de la caserna de Camprodon", va dir Jordà. L'alcaldessa va puntualitzar que l'Ajuntament considera perfecte que el ministeri conservi la Guàrdia Civil a Ripoll, però va afegir que el que considera estrany és que es repari el que, segons ella, és un edifici immens per al que considera una dotació molt petita. Jordà va opinar que una part dels pisos vells que es rehabilitin s'hauria de destinar a habitatges de protecció oficial. Segons va explicar l'alcaldessa, l'Ajuntament havia demanat en diverses ocasions la cessió de l'edifici per a ús social.

El delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, el passat 22 de desembre va anunciar les inversions del pla especial d'infraestructures de seguretat a la demarcació de Girona per part del ministeri de l'Interior. El delegat va concretar més de 7 milions d'euros en rehabilitacions de casernes de la Guàrdia Civil a les comarques gironines. Entre els edificis inclosos a la llista de reformes hi ha el de Ripoll.

Durant l'acte inaugural de la caserna de Camprodon, que és compartida per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, el delegat va explicar que tant la Guàrdia Civil com la Policia Nacional tenen importants competències en terrorisme, crim organitzat i en xarxes que es dediquen a l'explotació d'éssers humans. Rangel va puntualitzar que el model policial a Catalunya és la suma de diversos cossos. El delegat no va parlar, en cap moment, d'un possible compartiment de la caserna de Ripoll entre el cos de seguretat i la societat civil. El pla de rehabilitació d'infraestructures policials està destinat a adequar les instal·lacions i a generar ocupació. També es rehabilitaran les casernes de Roses, Cadaqués, Lloret de Mar, l'Escala i Puigcerdà.