Una dona de Maçanet de la Selva s'ha quedat sense la protecció policial que suposa una ordre d'allunyament perquè el judici on es va provar la culpabilitat del seu agressor, que a la vegada és el seu propi fill, no es va enregistrar bé. Sobre un defecte en el procediment, la instància judicial superior ha absolt l'acusat i ha revocat l'ordre. La dona, que fins i tot disposa d'un terminal per advertir la policia en cas que se li acostés el seu fill, va rebre la notificació conforme ja no estava protegida del seu agressor al principi de desembre per part dels Mossos d'Esquadra. La víctima, que explica que el seu fill l'assetja i la maltracta des de fa anys, no ha rebut però cap notificació del jutjat, que de moment s'ha limitat a requerir l'expedient del cas per avaluar la situació.

La víctima, Victòria Sepúlveda, va denunciar el seu fill, Lluís Almazán, després que el 15 de març de 2008 aquest intentés entrar violentament a casa de la seva mare perquè aquesta no havia volgut anar-lo a buscar de matinada amb el cotxe. El noi, que segons la seva mare pateix problemes d'adicció a les drogues des dels 17 anys -ara en té 27-, va arremetre contra els cotxes de la seva mare i la parella d'aquesta, i fins i tot va aconseguir arrencar les reixes d'una de les portes d'accés, unes reixes que Sepúlveda havia instal·lat precisament per protegir-se d'un fill que l'amenaçava des de feia temps.

En la sentència, dictada pel Jutjat Penal número quatre de Girona, s'estima l'acusació de Sepúlveda contra el seu fill i el jutge condemna el noi, que no va comparèixer al judici -aquest es va suspendre dues vegades i finalment es va celebrar sense que ell hi fos present- sobre un delicte de maltractaments en l'àmbit familiar. Tot i que el noi no va arribar a penetrar a l'habitatge, els danys que va causar intentant entrar-hi fonamenten un fet que condemna Almazán a tres mesos de presó i imposa l'allunyament respecte de la seva mare, a qui no es pot acostar a menys de 200 metres, ni posar-s'hi en contacte. A més, el jutge imposa al condemnat una multa en concepte de danys a la propietat de 1.245 euros.

En la sentència, a més, s'esmenta expressament que encara que la defensa de l'acusat recorri a una instància judicial superior, l'ordre d'allunyament, dictada el dia dels fets, continuaria vigent. Això, però, finalment no ha estat així. Efectivament, la defensa d'Almazán va recórrer la sentència a l'Audiència provincial i aquesta instància ha absolt el noi dels càrrecs, ja que s'ha considerat que en no existir enregistraments oficials del judici a la sala penal no hi havia proves suficients per condemnar-lo, segons van explicar ahir fonts jurídiques implicades en el cas. L'advocat defensor de la víctima no ha fet cap recurs davant l'Audiència.

"Em matarà"

Els Mossos d'Esquadra van notificar a Sepúlveda al principi de desembre que l'ordre d'allunyament quedava sense vigor. "No vull que em pagui res, només vull que no retirin l'ordre, perquè em matarà", lamenta la víctima. El noi, que no té antecedents penals, fins i tot hauria agredit algunes de les seves xicotes, però no ha estat mai denunciat per elles, explica la seva mare.