El Comitè d'Empresa de la Residència Assistida Palamós Gent Gran ha denunciat de nou la falta de seguretat al centre amb l'intent de l'entrega de la seva carta als Reis, aprofitant la seva visita al centre, on demanen que se solucioni el problema i que es contracti el personal necessari per garantir la tranquilitat als treballadors i pacients.

Aquesta escenificació que representava l'esperança del col·lectiu de treballadors de la Residència Assistida s'ha vist ensorrada arran del comportament de Ses Majestats, la mateixa alcaldessa, Maria Teresa Ferrés, i la directiva del centre. Segons va explicar ahir un dels membres del Comitè d'Empresa, Carles Roig, les tres cartes que havien de ser entregades entre els representants allí presents, no van ser recollides per ningú. "Ens han tractat molt malament, no han volgut rebre res" va manifestar Roig, mentre es queixava del tracte rebut. Ell mateix es va mostrar desolat pel fet que la màxima responsable del municipi pogués desatendre els representants dels treballadors d'aquesta manera i, sobretot, per un tema que mereix "molta serietat".

La citada residència no disposa de personal de seguretat i són els treballadors del centre els que, a banda de realitzar la seva tasca, "han d'encarregar-se de controlar qui entra i qui surt del centre i de les tasques de vigilància", va explicar Roig. És més, va afegir que fins hi tot en moments en què hi ha hagut algun conflicte a l'interior, "ells mateixos han hagut de fer-los sortir i acompanyar-los fins a fora".

Ell mateix va afegir que la "inseguretat" no només es viu a la Residència per a Gent Gran de Palamós, sinó que en unes condicions molt semblants també es troba l'Hospital de Palamós: "Allà només hi ha un guarda de seguretat per a tot l'hospital que controla les càmeres de vigilància, però quan ell marxa del seu lloc o el criden d'una altra banda, no hi queda ningú" va afirmar Roig.

Des del Comitè es considera que aquesta situació és "inacceptable", ja que una cosa és el que s'afirma des de la Generalitat quan es comenta que "es compleixen les mesures de seguretat exigibles" va exposar Roig, "però una altra és que hi continuï havent perill", va afegir.

Aquesta mancança és la que fa opinar als representants dels treballadors que "la sanitat no és sostenible" i que molt probablement caldrà buscar altres solucions per millorar el sistema sanitari que no esdevinguin només "en posar calés per totxos".

El més greu és que aquesta reclamació, que no és l'única, "ja fa temps que és sobre la taula" segons Roig, qui es va queixar que en els càrrecs amb categoria més elevada "no els falta ningú" a diferència d'aquells nivells on hi ha "qui ha de solucionar el problema".Si no ho fan els mateixos treballadors, l'última sortida que els queda és recòrrer a la policia local o als Mossos d'Esquadra. Amb tot, però, quan arriben en aquest punt és quan apareixen els dubtes, ja que la claredat a qui pertany la competència d'assistir als conflictes originats al centre esdevé, alguna vegada, incerta.