L'Ajuntament de Tossa de Mar xifra en prop d'1,5 milions d'euros les pèrdues ocasionades pel temporal a mobiliari urbà, platges, obra pública i jardins al nucli. Aquesta valoració econòmica en cap cas preveu les urbanitzacions, zones on també s'haurà de reposar sorra marina, assegurava ahir l'alcaldessa de Tossa de Mar, Imma Colom (CiU).

Els danys causats pel temporal que va arrassar Tossa de Mar fa pocs dies estan ara documentats en una diagnosi elaborada pel consistori i que es dirigirà a les diferents administracions competents que s'han compromès a ajudar aquest municipi després de les destrosses que van deixar el passeig de Tossa, la vila vella i la platja Gran i la de la Mar Menuda totalment destrossades.

Entre els danys més costosos, explica Colom, hi ha l'enllumenat de les zones més afectades, que "se l'han carregat tot" i tornar-lo a posar ascendeix a més de 100.000 euros, assegura l'alcadessa. D'altra banda, un altre aspecte "milionari", serà la reposició de sorra marina a les platges. En total, explica Colom tenim "més de 30.000 metres quadrats de terreny entre la Mar Menuda i la Gran" i tornar-hi a posar arena marina per part del ministeri de Medi Ambient, la Direcció General de Costes hi haurà de "fer una inversió milionària", es lamentava Colom. A més, a les despeses de Costes s'hi haurà de sumar, segons l'alcaldessa, les despeses en regeneració de sorra marina a les platges de les urbanitzacions de Tossa de Mar, que no s'han inclòs en la diagnosi econòmica.

Tot i aquesta suma astronòmica de més d'1,3 milions d'euros en danys, l'alcaldessa de Tossa de Mar es mostra optimista, ja que "no hi hagut cap vívctima ni ferit i l'Ajuntament ha actuat de forma urgent i ràpidament".

Avaluant les destrosses

Un altre dels altres municipis selvatans afectats pel temporal, Lloret de Mar també ja ha fet pública l'avaluació inicial dels danys provocats pel temporal i els xifra en 342.000 euros. A més d'aquestes destrosses en camins de ronda, arbratge i platges a Lloret, s'hi han de sumar les de Cala Canyelles, que poden arribar als 500.000 euros.

Blanes, de moment, no ha fet pública l'avaluació dels danys.