El nou Centre d'Atenció Primària (CAP) de Caldes de Malavella havia de començar a funcionar la primavera de l'any passat, però un retard en les obres va fer posposar la seva obertura per aquesta tardor. Una inauguració, però, que finalment no es va produir, ja que les obres de construcció encara s'estaven duent a terme i tot just fa poques setmanes que s'han finalitzat.

En aquests moments, l'edifici del nou ambulatori caldenc està enllestit però tal i com va explicar l'alcalde de Caldes de Malavella, Joan Colomer (PIC), en el darrer ple municipal "encara ens falta equipar-lo" i tot i lamentar-se d'aquesta llarga espera, el batlle va destacar que encara no hi ha data definitiva de quan obrirà les portes a la gent de Caldes.

El nou centre sanitari és a l'Avinguda Doctor Furest de Caldes i, segons fonts del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, té previst obrir les portes al públic durant aquest primer trimestre de l'any 2009. Aquesta inauguració fa molt temps que s'espera al municipi, ja que ha de posar fi a un enderrariment considerable dels serveis sanitaris que requereix un poble com Caldes de Malavella, que supera els 6.000 habitants.

D'altra banda, durant el temps que han durat les obres del nou centre sanitari, s'ha hagut d'ampliar l'actual dispensari en uns baixos propers a l'edifici actual, situat al carrer de Sant Grau, per manca d'espai i poder atendre, en millors condicions, els usuaris.

El nou Centre d'Atenció Primària tindrà 753 metres quadrats i disposarà de dues sales de consulta de pediatria i una d'infermeria pediàtrica, una sala de tractament i tres sales de consulta polivalent, a més d'una biblioteca-sala d'educació sanitària i l'àrea de serveis generals i de personal. A més, l'espai disposarà d'una plaça i una zona d'aparcament.

Quatre metgesses i un pediatre són el personal que treballarà en el nou dispensari, els mateixos recursos humans que hi ha en l'actual ambulatori. Pel que fa a la resta de serveis, com ara odontologia, ginecologia, atenció continuada i treball social estaran coberts des del CAP de Cassà de la Selva, com fins ara.

Quant als horaris, de moment no es preveu una ampliació, sinó que seguirà obrint com fa actualment, des de les vuit del matí fins a les nou del vespre entre setmana i, els dissabtes, hi ha infermeria a les nou del matí. Tot i això, el consistori ha manifestat en diverses ocasions la intenció de demanar més serveis, com ara el d'Urgències i que els horaris s'amplïn.

Les obres del CAP de Caldes de Malavella es van licitar per un import d'1,4 milions d'euros.