Des del primer focus detectat amb la malaltia de la llengua blava a la comarca de la Garrotxa a mitjans passat mes de setembre, les anàlisis realitzades a les diverses explotacions gironines s'han confirmat 99 explotacions gironines més amb l'afectació d'aquest virus. Entre aquestes hi trobem bestiar boví, oví i cabrum repartides entre totes les comarques de Girona, on la Garrtoxa n'ha estat la més llistada amb 32 focus i el Baix Empordà la que ha registrat un nombre menor amb només 5.

Des de l'última dada publicada per Diari de Girona, el 20 de novmebre de 2008, han estat 35 el nombre de focus confirmats pel Departament d'Agriculura, Ramaderia i Acció Rural (DAR) a les comarques gironines. Mentre que l'última confirmació del mes de novembre afegia 17 focus nous a Girona, la llista va continuar creixent durant el desembre on es van afegir 18 casos nous amb dates del 4 i el 22 de desembre.

Aquests 100 casos de focus repartits entre totes les comarques de Girona corresponen gairebé al 75% de les confirmacions de tot Catalunya que puja fins a 134. La trentena d'explotacions afectades que no pertanyen a la província de Girona s'han repartit també entre les altres 3 restants. Tarragona, situada més al sud, ha estat la menys afectada amb només 3 focus, mentre que Barcelona i Lleida han acumulat xifres molts semblants amb 18 i 13 focus respectivament.

Les explotacions amb bestiar oví han estat les més afectades pel virus de la malaltia de la llengua blava, tant a la província de Girona, amb 76, com a tot Catalunya, amb 89. El conjunt de les anàlisis realitzades pel DAR i laboratoris homologats s'han notificat a través de 7 confirmacions diferents: 3 a l'octubre, 2 al novembre i 2 més al desembre, a banda del setembre.