L'Ajuntament de Llagostera ha decidit destinar els diners que li pertoquen del pla llampec d'estímul a l'economia llançat pel govern Zapatero a finals de novembre a la canalització de les aigües plujanes de la part baixa del municipi per evitar que s'hi produeixin més inundacions. A aquest poble del Gironès li corresponen, per les seves característiques, 1.280.000 euros.

En concret, ha explicat el regidor d'Urbanisme, Eduard Galobardes, tècnics municipals i del Consell Comarcal estan elaborant la memòria valorada del projecte per donar sortida a les aigües plujanes de la plaça Carril, del passeig Tomàs Boada i del passeig Romeu. És un projecte de continuïtat a l'inciat en la primera fase del Pla d'Accessibilitat del municipi, que comptava amb una ajuda del Pla Únic d'Obres i Serveis (Puosc) però per a més endavant. Canalitzant l'aigua més enllà de la riera, s'evitarà el que ja ha passat en diverses ocasions: que s'inundi la part baixa del poble.

Obra pública d'immediat

El president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va anunciar el 27 de novembre passat un pla per estimular l'economia, xifrat en 11.000 milions d'euros i amb l'objectiu de crear 300.000 llocs de treball aquest any. El plat fort d'aquest nou pla és la creació d'un fons d'inversió pública per als ajuntaments. El pla està dotat amb 8.000 milions d'euros, per finançar noves obres de qualsevol tipus que comencin entre l'11 de gener i el 13 d'abril del 2009. Els consistoris tenen ja pocs dies per presentar-hi els seus projectes.