Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), a partir d'aquest matí disminuirà la probabilitat de nevades i s'esperen gruixos inferiors als cinc centímetres. A la tarda es podrien produir algunes precipitacions de caràcter dispers en forma de ruixat. El director general de Protecció Civil Josep Ramon Mora ha dit que en les properes hores es pot rebaixar el pla Neucat de l'emergència actual a fase d'alerta.

La carretera BV-5119 al seu pas pel terme municipal de Fogars de Montclús (Vallès Oriental) s'ha reobert a la circulació a primera hora d'aquest dimecres desprès de que quedés tallada a causa de la neu segons ha explicat a l'ACN el director general de Protecció Civil Josep Ramon Mora. El Servei Català de Trànsit (SCT) no podia conformar la reobertura encara de la carretera. La BV-1468, a Molins de Rei (Baix Llobregat) també s'ha reobert segons ha informat el SCT. Les carreteres C-14-15C, al terme municipal d'Argentona (Maresme) i C241C entre Santa Margarida de Montbui (Anoia) i Sant Martí de Tous (Anoia), continuen tallades al trànsit.

A la demarcació de Barcelona hi ha 24 carreteres afectades. Els municipis més afectats són Sant Sadurní d'Anoia, Castellterçol (Bages), Molins de Rei (Baix Llobregat), Begues (Baix Llobregat), Fogars de Montclús (Vallès Occidental), Gualba (Vallès Oriental) i Guardiola de Berguedà (Berguedà). A la demarcació de Lleida hi ha deu carreteres afectades per la neu. Les poblacions afectades són Naut Aran (Vall d'Aran), Coma i la Pedra (Solsonès), Gósol (Berguedà), Coll de Nargó (Alt Urgell), Pont de Suert (Alta Ribagorça), Vall de Boí (Alta Ribagorça), Isona (Pallars Jussà) i Conca Dellà (Pallars Jussà) . A Girona hi ha quatre carreteres afectades a Ribes de Freser (Ripollès), Agullana (Alt Empordà), Vajol (Alt Empordà) i Toses (Ripollès). A les comarques de Tarragona no hi ha afectacions.

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) manté activada la fase d'Emergència-1 del Pla Especial d'Emergències per Nevades (Neucat). L'activació de la fase d'Emergència-1 es va fer aquest dimarts a un quart de set de la tarda per la quantitat de carreteres de la xarxa viària catalana que estaven afectades per la neu o el gel. El director general de Protecció Civil ha dit que si es manté la situació de les properes hores del matí es pot rebaixar el nivell d'emergència del pla Neucat en una reunió que es farà les properes hores.

Els Bombers han treballat durant la nit en diferents serveis que han consistit en inspeccions i retirada de vehicles i arbres embarrancats. S'ha mobilitzat els parcs de voluntaris i s'ha reforçat tots els altres parcs de bombers de les zones afectades per fer front a qualsevol emergència. Les principals complicacions viàries poden venir perquè la previsió indica glaçades que poden provocar que les carreteres siguin molt més lliscants.

L'afectació de zones poc habituades a aquest fenòmens, com poden ser les comarques del litoral i la zona metropolitana de Barcelona i Tarragona, pot provocar diverses dificultats en la mobilitat.