El grup comarcal del Pla de l'Estany d'ERC critica la manca de consens i de transparència que hi ha hagut en la venda, per part del Consell Comarcal i a favor de l'Ajuntament de Banyoles, de l'edifici del passeig de la Indústria. Els republicans consideren "incongruent" que es vulguin concentrar serveis a les masoveries de Can Puig però per contra es compri la segona planta de l'edifici de sobre el Teatre.

Nou episodi de controvèrsies al Consell Comarcal. El ple de la setmana passada va donar llum verd, amb els vots en contra d'ERC, a la desafectació dels locals propietat del Consell que fins ara ocupava la seu del Consorci de Benestar Social i altres serveis comarcals. Els republicans consideren que l'equip de govern comarcal no ha estat transparent en el procés, i no hi ha hagut consens entre els grups. Segons el portaveu d'ERC Josep Jordi, aquest és un tema que afecta tots els municipis de la comarca, i s'hauria d'haver consensuat abans de vendre l'immoble.

ERC considera contradictori que el Consell justifiqui la venda dient que vol concentrar serveis a les masoveries de Ponent i, en canvi, mantingui alguns serveis al centre de Banyoles. Concretament, el Consell va adquirir fa un any la planta superior de l'edifici del Teatre Municipal de Banyoles, just a sobre de l'actual Consorci de Benestar Social, per ubicar-hi el Telestany o el viver d'empreses.