Després de la neu caiguda durant el dia de Reis les temperatures han mantingut la tendència a la baixa i els termòmetres d'ahir van registrar temperatures màximes que no van superar els set graus positius. Si fins ara les mínimes no havien sofert una davallada marcada, la matinada passada va registrar temperatures molt baixes i es van superar les mínimes registrades fins ara. El Servei Metereològic de Catalunya ha parlat de mínimes extremes.

Aquestes baixes temperatures, que ja van ser notòries dimarts, van fer que Girona es despertés ahir blanca de neu en molts punts de la seva geografia, des de cotes altes fins a d'altres més baixes i del litoral, com Palamós. Tot i que ahir moltes poblacions tornaven a la normalitat, les temperatures van continuar el seu descens, tal com s'havia previst al principi de setmana. De totes maneres, les nevades a Catalunya encara no han arribat a la seva fi. Des del Meteocat s'informa que entre avui i demà pot tornar a nevar amb gruixos destacats, especialment al litoral, prelitoral, Catalunya Central i nord-est amb presència des del nivell del mar, tot i que anirà pujant de manera lenta i progressiva. Demà s'intensificaran les precipitacions a les comarques gironines. Pel cap de setmana ja es preveu una millora del temps i una recuperació de les temperatures.

Arran de les previsions, la Generalitat ha activat els avisos de Situació Metereològica de Risc tant per neu com per l'estat del mar.

Tot i la neu caiguda el dia 6, la circulació a les carreters gironines va transcórrer,de manera majoritària, sense complicacions. Malgrat tot, ahir va ser un dia dur per diversos operaris, que van haver de treure neu d'algunes carreteres, com és el cas d'Arbúcies o de Sant Hilari. La via que sí que va estar tallada durant tot el dia va ser la C-63, entre les poblacions de la Vall d'en Bas i Sant Feliu de Pallerols, a causa d'una placa de gel. Tot i que no només va ser al matí, diversos vials també van estar tallats a la circulació.

L'actuació més destacada d'ahir a Girona realitzada pels Bombers va ser a la carretera Gi-555, en direcció cap a Sant Hilari a l'alçada d'Arbúcies, on van haver de retirar un camió que havia quedat travessat a la via a causa del gel. La carretera va estar tallada fins al migdia.

Avió afectat

D'altra banda, el temporal de neu que ahir afectava el nord d'Itàlia va provocar endarreriments en alguns vols. Entre ells, un vol de Ryanair que cobria la ruta Girona-Bèrgam i que va haver de ser desviat. Per altra part, l'abundància de neu ha beneficiat molt positivament les pistes d'esquí. La Molina i la Vall de Núria han obtingut rècords d'assistència els darrers dies i les previsions són optimistes.