Segons que ha informat una portaveu del Departament d'Educació, un autocar que transportava a alumnes des de La Vall de Bac a l'escola de Sant Pau de Segúries no va poder arribar al centre per la presència de neu en la via.

A més, un altre transport escolar que havia de recollir a tres alumnes a Ogassa per traslladar-los a l'institut Sant Joan de les Abadesses no va poder accedir a la zona i aquests van haver d'anar a classe acompanyats pels seus pares.

En altres dues escoles de la comarca del Pallars Jussà (Lleida) sis alumnes van arribar amb retard a classe per la presència de neu i gel a les carreteres.

A més, coincidint amb l'inici del curs escolar després de les vacances de Nadal cinc centres docents van estrenar avui noves instal·lacions.

Es tracta del Centre d'Educació Infantil i Primària (CEIP) Mas Clariana de Cambrils, l'Institut d'Educació Secundària (IES) Roquetes en Terres de l'Ebre (Tarragona), el CEIP Parc del Saladar d'Alcarràs, el CEIP de Balaguer (Lleida) i el CEIP Taquígraf Garriga d'Esparreguera (Barcelona).

Aquests centres escolaritzen a un total de 1.420 alumnes i han suposat una inversió de 13.928.098 euros en obres.

El CEIP Mas Clariana té dues línies --dues aules per curs--, escolaritza 172 alumnes i es va crear com a resposta al fort increment de població escolar que ha tingut el municipi.

A Lleida, tant el CEIP de Balaguer com el Parc del Saladar d'Alcarràs estrenen la primera fase de construcció del centre educatiu, que correspon als espais per als nens d'educació infantil.

En l'IES Roquetes de Terres de l'Ebre, els estudiants estrenen la part de l'edifici ampliada. Aquestes instal·lacions compten amb quatre aules ordinàries connectades a l'edifici existent mitjançant un passadís de vidre.

Finalment, el CEIP Taquígraf Garriga d'Esparreguera ocupa les noves aules de tercer i quart curs i els espais de secretariat i de direcció. D'aquesta forma, es retiren els dos mòduls prefabricats on estaven ubicats fins ara aquests espais.