En total, aquestes dues actuacions sumen 886.128,84 euros -400.000 i 486.128,84 euros, respectivament- i permetran completar la seva plena integració en la trama urbana. La construcció del tanatori ja ha estat adjudicada i s'iniciarà en breu, mentre que la del polivalent està programada per al segon semestre d'any. També està prevista la construcció d'una nau per a la brigada municipal, un pla d'asfaltatge i rehabilitació d'edificis emblemàtics del patrimoni municipal.

L'ajuntament ha comunicat que la possibilitat de disposar d'aquest fons extraordinari de l'estat permetrà agilitar la urbanització de l'entorn del tanatori molt abans del que les possibilitats econòmiques de l'ajuntament haguessin permès.

D'altra banda, a la convocatòria s'han presentat d'altres actuacions també molt significatives i que entraven dintre de la planificació d'obres previstes a mig termini però que, segons el consistori, amb aquesta assignació podran fer-se realitat en breu. Es tracta de la construcció d'una nau per a la brigada municipal (380.232,64 euros); pla d'asfaltatge de diversos carrers del municipi (336.937 euros) i la rehabilitació d'edificis emblemàtics del patrimoni local com són el convent dels Agustins, el Cine Petit, la Capella de Sant Antoni, el Cinema Montgrí, la Sala, l'antiga biblioteca municipal i el Centre de Serveis de l'Estartit (329.701,52 euros).

En el cas del Cinema Montgrí i la Sala es refaran les teulades i terrasses. Així mateix, al cinema s'adequarà un accés per a minusvàlids, es repararan les butaques i la moqueta i a la Sala s'ampliarà la potència elèctrica i es col·locaran vidres amb aïllament acústic. L'antiga biblioteca es condicionarà amb nous despatxos per acollir diversos serveis municipals, mentre que en el Centre de Serveis s'ampliarà l'espai d'atenció al públic i es remodelaran diversos despatxos.

Pel que fa al Convent dels Agustins, es construirà una rampa d'accés per a minusvàlids a l'accés principal, s'instal·larà un ascensor, es repararà la teulada, es pintaran les obertures de la façana i es faran uns nous lavabos al primer pis.

També es farà una rehabilitació integral de la Capella de Sant Antoni (sanejament, pintura i suport per als capgrossos) i del Cine Petit (butaques, pintura, escenari, calefacció).

Pel que fa al pla d'asfaltatge, es preveu actuar en vies especialment importants com són el carrer de l'Església i el passeig Vicenç Bou, a Torroella; o la plaça Jacques Cousteau i set carres més de l'Estartit.

Nau per la brigada

La construcció d'una nova nau per a la brigada és una necessitat atesa la situació de provisionalitat en què es troben les actuals instal·lacions dels servei, que es troba emplaçat a l'antic escorxador. A banda de les limitacions d'espai, aquest edifici haurà d'anar a terra perquè està afectat per la construcció d'un giratori de redistribució del trànsit que entra a la vila venint pel pont del riu Ter. La nova nau es construirà en uns terrenys del polígon industrial que són propietat municipal.