Unió de Pagesos de Catalunya va mantenir una reunió amb la Secretaria d'Estat de la Seguretat Social per trobar una solució al desmesurat encariment imposat al sector agrari mitjançant la modificació de les cotitzacions a la seguretat social dels treballadors per compte aliè -temporers- a càrrec dels empresaris agraris.

La pagesia que ha de contractar mà d'obra per a tasques de temporada, si contracta persones extracomunitàries del contingent de contractació en origen, jubilats del sector agrari o persones en situació d'atur que no provinguin del propi sector agrari veuran encarides les cotitzacions entre un 45% i un 69,5% respecte al 2008.

El sindicat va plantejar a la Secretaria d'Estat la revisió d'aquesta "impresentable situació generada per l'entrada en vigor de la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat". El sindicat considera que "es pot pal·liar si es reconeix a les persones contractades en origen (mentre estan a l'Estat espanyol) com a professió habitual i mitjà fonamental de vida o bé modificant legislativament una norma que és arbitrària i irracional". Així mateix, el sindicat també vol que es resolgui l'encariment de les cotitzacions dels jubilats agraris, així com de les persones en situació d'atur que no provinguin del mateix sector agrari, ja que la situació en dificulta la contractació.