L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha establert un calendari de sessions participatives sobre el Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) entre els veïns que començaran el 15 de gener. Prèviament està repartint fulletons informatius amb un esbòs de la proposta. Amb el procés participatiu s'espera acabar de polir el document.

La proposta per al centre històric, Castelló Nou, Mas Nou i determinades zones d'Empuriabrava es posaran sobre la taula durant les reunions per debatre-ho amb els veïns. De moment s'han concretat vuit reuions que començaran dijous, i acabaran el 28 de gener. Per informar de les sessions i donar comptes de la imatge gràfica de la proposta s'han editat uns fulletons informatius que ja s'han començat a repartir en algunes zones.

"Amb aquestes sessions començarem el procés participatiu del qual ens vam comprometre" ha remarcat la regidora de Participació Ciutadana, Montse Escutia. Per la regidora, "servirà per polir diversos aspectes del nostre pla general". Per Escutia, "un tema com aquest és molt important que rebi la participació de tots i cadascuns dels castellonins".

L'elaboració del nou planejament el va començar a tramitar CiU en l'anterior mandat i es va arribar a aprovar provisionalment abans de les eleccions. L'equip de govern d'aquell moment (CiU-PSC) va decidir ajornar l'aprovació definitiva fins passades les eleccions. El planejament va centrar el debat durant la campanya amb grups en contra i altres a favor.

Finalment, el canvi de govern el 2007 va suposar que s'aturés el POUM i es tornés a iniciar els tràmits perquè creien que s'hi havien fet molts canvis des del document inicial.