L'Ajuntament de Figueres ha elaborat un projecte per a crear un "parc del coneixement" a la zona del Parc de la Aigües amb l'objectiu de promoure la integració a la zona situada entre els barris dels Cendrassos i Horta Capallera. Segons la regidora d'Educació, Yolanda Milán (CiU), la idea és que el projecte es pugui finançar a través del Fons Estatal d'Inversions Locals "però si no és possible, intentarem que es pugui realitzar per una altra banda". L'espai , previsiblement, ocuparia uns 12.000 metres quadrats d'espai verd i circuit d'activitats i està valorat en uns 220.000 euros.

"Volem crear un espai que fomenti la integració i la dinamització en la qual es potenciïn les activitats entre els petits i els grans en les quals puguin experimentar amb els sentits", explica la responsable d'Educació de l'ajuntament figuerenc, Yolanda Milán. És per aquest motiu que el projecte preveu una mena de circuits amb activitats que també utilitzen a d'altres punts d'Europa enmarcats en un gran espai on també s'hi preveu un petit amfietatre i una gran zona de gespa. L'espai on s'ubicarà és una de les noves àrees, anomenada sector Costa Brava, que s'estan desenvolupant a la ciutat.

L'actuació urbanística, promoguda per l'Incasol, afecta 19,5 hectàrees de terreny i preveu la construcció de 964 habitatges, 229 dels quals seran de protecció oficial, el parc de les Aigües i el CEIP del Parc de les Aigües que substituirà els mòduls prefabricats que es van instal·lar al carrer Rec Arnau, al costat del convent dels Caputxins. La parcel·la té una superficie de 11.739 m?.

En aquesta mateixa zona, just al costat del parc del coneixement, hi ha l'antic mas Torrent que des del consistori ja van anunciar, el passat mes de juny, que convertiria en un punt de trobada per a joves i que en determinaria els usos a través d'una consulta popular entre les entitats i els alumnes dels instituts de la ciutat.

D'aquesta manera, diu Milán, s'agruparia una gran zona de la ciutat on es concentraria un gran nombre d'espais i activitats per a joves, petits i grans.

El mas, el més antic de la ciutat, fa 200 metres quadrats ampliables fins a 600. L'Ajuntament va anunciar que la seva intenció era rehabilitar-lo i construir-ne un de nou que, segons va explicar aleshores Milán, hauria de ser "singular" i dissenyat per un arquitecte "figuerenc i jove".

Segons la regidora, feia temps que es treballava en aquest projecte, tot i que encara no s'ha pogut concretar, perquè és una llarga reivindicació dels joves de la ciutat.