A primera hora del matí, el grup de persones que cada dia fa meditació al peu d'aquesta torre s'ha trobat com a la base d'aquesta s'hi havia col·locat un tancat d'obra i com un grup d'obrers es disposava a continuar els treballs. Després de que els Mossos d'Esquadra parlessin amb els opositors que estaven decidits a mantenir-se al mig del camí per impedir el pas del camió l'empresa ha optat per no continuar els treballs en aquest punt.

Martí Olivella portaveu del col·lectiu Nova Energia que cada dia fa meditació en aquesta torre de la MAT per oposar-se a la seva construcció assenyala que els ha 'sobtat' que l'empresa hagi decidit continuar les obres en ple període de 'neu i fred'. A primera hora del matí han trobat la torre tancada i vigilada per guàrdies de seguretat. Algunes pertinences seves que estaven situades al peu de la torre han estat enretirades. Després de mitja hora d'oposició al pas del camió i d'anunciar que estaven disposats 'a mantenir' la seva actitud els responsables dels treballs els han comunicat que temporalment tornaven aturar la construcció. El tancat d'obra que s'ha fet al peu de la torre es mantindrà i el punt serà vigilat per agents de seguretat privada segons han comunicat a Nova Energia els responsables de l'obra.

Olivella diu que s'han limitat -tant amb els responsables dels treballs com amb els Mossos que han anat en aquest punt- a explicar-los els seus raonaments per impedir la construcció de la torre. Aquest punts són el demanar 'un debat públic' sobre la necessitat real d'aquesta línia elèctrica i la d'esperar que s'hagin resolt les diferents sentències en les que el Tribunal Suprem s'ha de pronunciar sobre diferents aspectes d'aquest projecte energètic. Olivella ha dit que quan polítics com 'Castells, Zapatero i Montilla els donin 'raó' sobre la necessitat de desenvolupar el projecte o les sentències diguin que el projecte 's'ajusta a llei' es plantejaran acabar les accions de protesta.

Els responsables de Nova Energia són conscients que tard o d'hora Red Eléctrica de España (REE) voldrà acabar la construcció d'aquesta torre. Tot i això anuncien que mantindran la seva oposició cada dia per impedir-ne la construcció. Aquest és el tercer cop en set mesos que s'aturen els treballs en aquesta torre.