L'alcalde de Santa Coloma de Farners, Antoni Solà (CiU), ha marxat a la ciutat gambiana de Noukunola per inaugurar el nou hospital d'aquesta vila africana i que durà el nom de Santa Coloma de Farners.

Aquest serà el primer hospital de què disposarà aquesta localitat africana i és un projecte iniciat l'anterior legislatura amb la que aleshores era la regidora de Benestar Social, Dolça Iclesias, qui també és a Gàmbia per observar el resultat final.

En un principi, la iniciativa de realitzar aquest hospital en aquella localitat va sorgir d'un grup de veïns de Santa Coloma i que procedeixen de Noukunola. Des d'aleshores, el consistori ha anat realitzant aportacions econòmiques de forma anual per tal de facilitar la construcció d'aquest hospital. Així mateix, també s'ha enviat material sanitari per aquest nou centre, com per exemple, els llits per als pacients, i que han estat una aportació feta per l'hospital Josep Trueta de Girona.

Un dels principals objectius de l'hospital Santa Coloma de Farners de Noukunola serà la creació d'una unitat de maternitat ja que fins a dia d'avui, les dones que viuen en aquesta regió havien de fer un desplaçament molt llarg per tal de donar a llum en un lloc segur quan no havien de parir a la seva pròpia casa.