El fins ara alcalde de l'Ajuntament de Rupià, Àlvar Llaurador, va explicar en la sessió plenària d'ahir al vespre que deixa el seu càrrec i l'acta de regidor perquè la dinàmica en què havia entrat l'equip de Govern (Entesa Ciutadana per Rupià) no tenia res a veure amb la línia política publicitada durant la campanya electoral del 2007.

Aquestes van ser totes les explicacions que Llaurador va donar al públic assistent al ple. Un argument que va resultar molt escuet, poc profund i fins i tot escàs, almenys aquesta és la impressió que es va endur l'oposició (Grup Independent per Rupià-PM) i els set assistents a la reunió consistorial. Forçat per la seva promesa d'explicar els motius de la seva renúncia durant el ple, va ampliar el seu argument afirmant que durant la campanya electoral s'havia dit que el partit apostava per un "ajuntament participatiu", promesa que no s'estava complint. És més, creia que Rupià havia caigut en la dinàmica de la majoria dels consistoris "caure en una inèrcia dolenta" de no preguntar i consultar amb la població.

Contradiccions en l'explicació

Les declaracions de Llaurador ?contradeien en part les esmentades per l'alcalde accidental, Moisès ?Ferran, qui va assegurar a principis de ?setmana que el motiu principal de renúncia de l'alcalde, que va ocupar el càrrec durant poc més de dos ?mesos, era per imcompatibilitat entre el càrrec i la feina, motiu que Llaurador no va mencionar en cap moment.

Per la seva banda, els tres regidors a l'equip de Govern (Moisès Ferran, Jordi Dalmassas i Pere Martí) no van voler donar cap explicació. La seva assistència al ple va limitar-se a seure a la taula i corroborar que es donaven per assabentats de la voluntat i renúncia de l'alcalde sortint.

La brevevat de l'acte va ser insòlita, menys d'un minut, ja que totes les explicacions tant per part de Llaurador com de l'oposició van realitzar-se un cop aixecada la sessió. "Això no m'ho esperava", va explicar el regidor a l'oposició Narcís Soler, que va afegir que "si l'Àlvar s'hagués assegut avui a la seva cadira li hauria agraït l'intent d'acostament de l'equip de govern cap a l'oposició, perquè és l'únic que ho ha intentat, però no l'hi han deixat".

Ara l'equip de Govern té un termini de deu dies per convocar un nou ple i anunciar la reestruc??turació del consistori, on entrarà un segon regidor de l'oposició, ja que la llista de l'Entesa només en tenia quatre.