Acompanyat de l'alcalde de la localitat, Estanislau Puig, Nadal s'ha mostrat partidari d'una reparació provisional del passeig per tal que estigui operatiu durant la pròxima temporada turística. 'Refer el tram malmès del passeig de l'Escala, reomplint-ho i compactant-ho millor, i deixant-ho preparat perquè pugui aguantar tres, quatre o cinc anys més, tindrà un cost tirant llarg d'1 MEUR', ha comentat el conseller de Política Territorial i Obres Públiques.

No obstant això, Nadal ha assenyalat que l'objectiu a mig termini passa per construir un passeig nou de trinca, que tindrà un cost força superior i que s'aproparà als 10 MEUR. 'Estem d'acord amb l'Escala que hem de fer una solució d'emergència per encarar aquest estiu però ara també hem de fer possible el plantejament del futur passeig marítim', ha comentat el conseller. 'I per aconseguir-ho hem de treballar junts l'Ajuntament, la Generalitat i el govern de l'estat', ha puntualitzat Nadal, que ha avançat que tindrà properament una entrevista amb la ministra de Medi Ambient i el subdelegat del govern per tal de gestionar i acordar com es faran les reparacions a les platges i passeigs marítims de les localitats de la Costa Brava afectades pel temporal.

'No hi haurà una administració: una solució, sinó que hi haurà tres administracions gestionant una mateixa solució consensuada', ha avisat el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, que considera que la redefinició d'aquest passeig marítim de l'Escala té una importància cabdal pel seu pes comercial i turístic a l'Alt Empordà. 'D'aquí a l'estiu hem de decidir què fem i com aconseguim que la gent pugui tornar a passejar per aquí amb una certa tranquil·litat, deixant els cotxes davant de mar sense que ningú hagi de patir més del compte', ha avançat Nadal. 'Però que ningú no faci més cas del compte de les xifres donades fins ara de manera indicativa', ha afegit el conseller.

'Tirant baix i reconstruint el passeig tal com era costarà 1 MEUR, que en seran 5 MEUR si es vol fer una semirenovació del passeig, o 10 MEUR si es vol fer nou del tot i s'ha de reconstruir el paviment, el que és la circulació de cotxes, l'aparcament i tota la vegetació nova del front marítim', ha enumerat Nadal. 'Però d'això ja en parlarem quan les tres administracions haguem acordat l'horitzó d'aquest nou passeig de l'Escala', ha finalitzat el conseller del DPTOP.