El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Figueres, Pere Casellas (PSC), ha admès que l'equip de govern va patir tensió durant les passades festes de Nadal, en les quals es van acabar de tancar els pressupostos municipals per aquest any. Tot i això, Casellas assegura que el seu grup no s'ha plantejat "en cap moment" abandonar el pacte de govern amb CiU i ICV. El socialista figuerenc diu que cal "tranquilitat" i que la situació "està reconduïda", malgrat que l'alcalde, Santi Vila (CiU), hagués estat a punt d'expulsar el seu principal soci de govern arran de les divergències sorgides en l'elaboració dels pressupostos. En aquest sentit, el tinent d'alcalde afirma que "elaborar uns pressupostos és sempre difícil i més amb tres grups diferents, però si hi ha nervis s'han de calmar".

Els motius principals de la picabaralla política de les darreres setmanes, tot i que sembla que hi ha altres aspectes de rerefons, han estat la posició dels socialistes d'eliminar dos càrrecs de confiança del consistori, el cap de Cultura i la figura de director de Comunicació. Malgrat que la posició del PSC era rotunda i el mateix Casellas assegurava que encara que el regidor d'Hisenda, Albert Ollé (CiU), negués la possibilitat de suprimir el primer dels càrrecs -actualment ocupat-, el primer tinent d'alcalde es ratificava en les seves declaracions assegurant que "és un pacte de govern que es durà a terme". Vila, però, no semblava tenir tan clar que aquesta fos la decisió correcta. I és que els convergents defensaven que es reduïssin els sous dels regidors. Una proposta que els socialistes van rebutjar des d'un bon principi. Finalment, la setmana vinent es farà l'audiència pública per presentar els pressupostos, però fins llavors ningú assegura que les últimes negociacions hagin estat les definitives.

Sigui com sigui, Casellas assegura que el seu pes a l'equip de govern és "important" i que la ciutat necessita esforços i una majoria àmplia perquè es puguin tirar endavant els projectes i, sobretot, els pressupostos de la ciutat per aquest any.