L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha executat millores a l'escola més antiga, el CEIP Ruiz Amado, en el marc del pla d'actuacions que es pensa anar portant a terme per deixar el centre en condicions més òptimes. L'equip de govern ha apuntat que durant anys no s'ha treballat en el manteniment i pateix diverses mancances.

En aquesta ocasió, s'ha aixecat una tanca d'obra que substitueix la reixa metàl·lica que separa el pati de l'aparcament de vehicles i s'han motoritzat les persianes del primer pis. Es tracta de dues actuacions que han tingut una partida econòmica de 10.000 euros.

El regidor d'Urbanisme (ECE-EPM) ha explicat que "quan vam començar aquesta legislatura el govern d'unitat va proposar-se molt seriosament cobrir les mancances que presenta" i per això l'any passat van començar les primeres actuacions. L'alcalde (ERC), Salvi Güell, afegeix que "a banda de les actuacions puntuals que desenvolupem periòdicament també estem treballant en un projecte global que portarem al departament d'Educació perquè hi col·labori". Per Güell, el motiu del deteriorament és que "durant molt de temps no s'ha treballat com calia per al seu manteniment" i ara hauran d'afrontar les millores d'anys sense portar-hi a terme intervencions.