La Secció Tercera de l'Audiència de Girona ha condemnat a una pena de catorze anys de presó la noia de 31 anys i de nacionalitat boliviana que estava acusada d'haver escanyat fins a la mort Jaume Puig, el veí de Figueres que una tarda de mitjans de setembre del 2005 va aparèixer cadàver a terra del seu pis del carrer Montgó. La noia ja va confessar durant el judici, celebrat el passat desembre a Girona, haver posat fi a la vida de Puig, que tenia 84 anys i que havia estat regidor per al Partit Popular (PP) a Vilabertran, però va al·legar que ho havia fet com a acte de justícia ja que ell, abans, l'havia agredida sexualment i l'havia amenaçada de fer-la expulsar del país (ella estava sense papers) si explicava qualsevol detall de la violació a algú.

Ni Fiscalia ni acusació particular -exercida pels fills del difunt- donaven cap credibilitat al relat dels suposats abusos i demanaven per a l'acusada penes superiors als 20 anys de presó per assassinat i robatori ja que, després de matar-lo, va estirar-li una targeta de crèdit i va aconseguir treure 1.140 euros d'un caixer proper.

La defensa, per la seva banda, va intentar presentar la víctima com un home aficionat a portar dones a casa per tenir-hi relacions sexuals i mantenia que, malgrat que l'acusada havia confessat, el càstig havia d'anar a la baixa perquè ella va atacar-lo per por i alterada per la violació de la qual havia estat víctima. L'Audiència no troba proves que acreditin la violació prèvia al crim, però si que creu que acusada i difunt van barallar-se durant els instants previs a la mort de Puig.