La consellera de Salut, Marina Geli, va afirmar ahir que la previsió del Departament és que a partir de la setmana vinent l'epidèmia de grip que està afectant la Catalunya central, l'àrea metropolitana de Barcelona i el Pirineu s'estengui també a les comarques gironines i a la resta del país. Segons la consellera, el punt àlgid de l'epidèmia s'està vivint ja a Barcelona i el Pirineu i la previsió és que s'estengui a la resta de territoris on, fins ara, l'activitat és "intensa" però, segons Geli, "no es pot parlar d'epidèmia". Per al departament, la setmana que ve "és clau" pel que fa a l'atenció de malalts de grip.

La consellera va dir que el sistema català de salut funciona correctament i que, prova d'això, és que no s'ha desprogramat cap operació als hospitals catalans.

A més, Geli va remarcar que, en alguns casos, la grip és més forta que la de l'any passat. Geli va reconèixer que hi ha centres que estan rebent moltes visites a causa de la grip i va pronosticar que el punt àlgid de l'epidèmia a les comarques gironines es viurà d'aquí a una setmana o quinze dies. Així, superades les festes de Nadal, Geli preveu que augmentin les atencions als centres de primària per casos de grip.

Segons dades que va facilitar la conselleria, durant la darrera setmana s'han registrat 70.000 visites als hospitals catalans i tres milions de consultes als CAP des de la primera setmana de desembre. Geli també va donar dades concretes sobre les consultes en dies festius, com el passat dia de Sant Esteve, quan el telèfon de Sanitat Respon en va rebre 7.000.

Prova que l'activitat als centres de salut gironins no ha arribat als seu punt màxim són les xifres que va anunciar Geli. Segons dades de la conselleria, les urgències hospitalàries a Girona han baixat un 7% la primera setmana de gener respecte de la darrera de l'any. Ara bé, s'espera un augment important per als propers dies.