Les nevades s'han retirat avui a les comarques de la Garrotxa i el Ripollès, les dues úniques en les quals es manté activat en fase d'alerta el pla d'emergències Neucat, cosa que ha millorat l'estat de la xarxa viària catalana, on només queden nou carreteres afectades.

Segons que ha informat la Direcció General d'Emergències, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya ha actualitzat aquest matí el pla Neucat, que segueix en fase d'alerta a dues comarques del nord de Girona davant el risc que s'acumulin gruixos de neu de fins a deu centímetres a cotes superiors als 900 metres.

El temporal de neu ha abandonat aquest matí les comarques de l'interior de Tarragona, que ahir van ser les més afectades per les nevades, cosa que ha millorat la fluïdesa de les carreteres d'aquesta demarcació, on una única via, la T-701 a Prades, exigeix l'ús de cadenes.

Davant la vintena de carreteres catalanes que a primera hora estaven afectades per la neu, al llarg d'aquest matí s'ha anat restablint la circulació a més de la meitat de les vies que exigien l'ús de cadenes.

A la província de Girona, els cotxes han d'usar cadenes a la carretera N-260 al seu pas per Puigcerdà, on també està restringit el pas als vehicles pesants, i la secundària GI-400.

De la xarxa viària de Barcelona, s'exigeix portar cadenes per circular per les carreteres comarcals BV-4031, BV-4241, BV-5114, B-400, B-401 i B-402.