El temporal de pluja i neu que està afectant Catalunya ha obligat a tancar una carretera i a circular amb cadenes per una vintena més, la majoria a les comarques pirinenques i de l'interior de Tarragona, i ha inundat alguns baixos a l'àrea metropolitana de Barcelona. A Girona, la pluja i la neu persistiran al llarg del dia encara que seran més febles.

Segons que ha informat la Direcció General d'Emergències, aquest matí es manté activat en fase d'alerta el pla Neucat a les comarques de la Garrotxa i el Ripollès, així com a la Terra Alta i el Priorat, a l'interior de Tarragona, davant del risc de nevades que podrien deixar gruixos de diversos centímetres.

De moment, les nevades han obligat a tancar al trànsit la carretera T-311 al seu pas per Pratdip i a circular amb cadenes per 21 vies, la majoria comarcals, de tot el territori català. Concretament, a la província de Barcelona és obligat l'ús de cadenes a la BV-4031, la BV-4241, la BV-5114, la B-400, la B-401 i la B-402 i a Tarragona a la C-12B, la C-221, la TV-7232, la TV-7331, la T-334 i la T-714.

A Lleida, els vehicles han de portar cadenes a la C-28 i la C-13 al seu pas per Esterri d'Aneu, la L-500 a Pont de Suert, la L-501 a Vall de Boí, la L-502 a Llavorsí, la L-504 a Tavascan i la L-510 a Àreu i la C-147 a Balaguer, mentre que a Girona és obligatori el seu ús a la GI-400 entre Toses i Alp.

Així mateix, les fortes pluges de la passada nit han obligat els Bombers de la Generalitat a intervenir en mitja dotzena d'ocasions a les poblacions de Vilanova i la Geltrú, Olèrdola, Gavà i Sant Boi per a treure aigua de baixos i àtics inundats i reparar un tendal arrencat pel vent. D'altra banda, s'ha restablert la normalitat a l'aeroport de Barcelona, on els vols amb destinació a Madrid van resultar ahir afectats per la intensa nevada que va caure a la capital espanyola.

Fonts de l'aeroport han informat que els vols en direcció a la capital espanyola estan enlairant amb puntualitat, encara que són molt menys que ahir perquè la freqüència del pont aeri baixa significativament els caps de setmana.

Per a les pròximes hores, les previsions meteorològiques auguren una lleugera pujada de les temperatures que faran pujar la cota de neu fins als mil metres, tendència que es mantindrà demà, segons que ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).