Les vacances de Nadal no representen cap treva per a la delinqüència. Ni tan sols dates tant assenyalades com la nit de Nadal o la de Sant Esteve. Ni que sigui en un centre religiós. Tot això es va unir en el Casal Parroquial de Palafrugell, inaugurat després de les reformes el passat juliol, i que també acull les dependències de Càrites. Un o més individus van aprofitar la foscor de la nit per entrar-hi a robar i endur-se uns 3.500 euros en efectiu i dos ordinadors complets.

El rector de la parròquia de Sant Martí, Martirià Brugada, explicava ahir que el primer robatori va tenir lloc després de la missa del Gall -la nit del 24- i que es presentés el pessebre parroquial. Cap a les tres de la matinada, el rector va anar al seu despatx al Casal i va trobar-se amb un vidre de seguretat rebentat i que els lladres s'havien endut uns 500 euros d'una col·lecta. Posteriorment, va comprovar que també havien robat un sobre que contenia uns 3.000 euros. Tant al vidre com al despatx hi havia taques de sang d'alguns dels delinqüents que s'havia enganxat amb alguna punta.

Va denunciar els fets i, el dia 27 al matí, la policia científica es va dirigir al Casal per investigar-ho. Brugada hi va anar abans i va comprovar que hi havien tornat a robar. En aquesta segona ocasió, que es va fer la nit anterior, els delinqüents van acabar de trencar totalment el vidre pel qual havien accedit la nit de Nadal i van esbotzar una porta que dóna accés a la zona de despatxos i que ja havien intentat forçar el primer cop. Aquesta darrera nit, els delinqüents es van endur dos ordinadors amb tots els accessoris.

Brugada no té pèls a la llengua i va queixar-se ahir de manca de seguretat a la població -una cosa que ja ha dit en les homilies-, i va afegir que, al mateix carrer, uns delinqüents es van endur forns i radiadors dels pisos que hi ha a sobre de les galeries Cavallers. A l'església, però, les mesures internes ja hi són, amb càmeres de seguretat i una alarma, segons va dir el rector, que creu que els regidors podrien retallar-se el sou per destinar-lo a millorar la seguretat.