Sis persones que impedien el pas d'un camió de material per la construcció de la torre 38 de la línia de molt alta tensió (MAT) a Sant Martí de Centelles (Osona) van fer que l'empresa que executa les obres decidís ahir posposar-les per tercer cop. A primera hora del matí, el grup de persones que cada dia fa meditació al peu de la torre va trobar-se que a la base s'hi havia col·locat un tancat d'obra i que un grup d'obrers es disposava a continuar els treballs. Després que els Mossos d'Esquadra parlessin amb els opositors, que estaven decidits a mantenir-se al mig del camí per impedir el pas del camió, l'empresa va optar per no continuar els treballs en aquest punt.

Martí Olivella, portaveu del col·lectiu Nova Energia, que cada dia fa meditació en aquesta torre de la MAT per oposar-se a la seva construcció, va assenyalar que els havia "sobtat" que l'empresa hagi decidit continuar les obres en ple període de "neu i fred": a primera hora del matí van trobar la torre tancada i vigilada per guàrdies de seguretat. Algunes pertinences seves que estaven situades al peu de la torre havien estat enretirades.

Olivella va explicar també que els sis manifestants havien indicat als Mossos i els responsables dels treballs quins són els seus arguments per impedir que es construeixi la torre: demanar "un debat públic" sobre la necessitat real de la línia elèctrica, i esperar que s'hagin resolt les diferents sentències en què el Tribunal Suprem s'ha de pronunciar sobre diferents aspectes del projecte energètic. Olivella va dir que quan polítics com "Castells, Zapatero i Montilla" els donin "raó" sobre la necessitat de desenvolupar el projecte, o les sentències diguin que el projecte "s'ajusta a llei", es plantejaran acabar les accions de protesta.

Malgrat que l'obra s'ha aturat, el tancat que s'ha fet al peu de la torre es mantindrà i el punt serà vigilat per agents de seguretat privada segons van comunicar els responsables de l'obra. Aquest és el tercer cop en set mesos que s'aturen els treballs en aquesta torre.