Tota l´oposició de Lloret de Mar força un ple extraordinari per consensuar el Fons Estatal

Dels deu projectes presentats pel govern tan sols n'hi ha tres amb els quals PSC, ICV, GRILL i ERC no estan d'acord

10.01.2009 | 00:00
El ple de la corporació en la seva totalitat.
El ple de la corporació en la seva totalitat.

El grups municipals a l'oposició de Lloret de Mar -PSC, ICV-EUiA, GRILL i ERC- han demanat formalment la convocatòria d'un ple extraordinari dilluns vinent per discutir les actuacions que l'equip de govern municipal té previstes realitzar amb el Fons Estatal d'Inversió Local.
Dels vuit mil milions que aquest pla governamental preveu per a l'Estat, a Lloret li'n corresponen 6.194.058. L'equip de govern de la vila fa dies que ja va decidir la seva aplicació. Tot i això, els grups a l'oposició han treballat en l'elaboració d'un llistat de propostes en el qual en contemplen unes divuit. L'oposició, però, està d'acord amb set de les deu propostes que el govern muncipal ha realitzat.
Segons ha pogut explicar l'alcalde del municipi, Xavier Crespo (CiU), l'oposició no considera prioritària "la canonada d'aigües del Vilar-Lloret Verd i que és necessària", ja que es tractaria d'una infraestructura moderna i que, entre altres coses, impediria la fuita d'aigua que pot donar-se en canonades antigues. Crespo ha explicat també que l'oposició tampoc accepta el projecte "de Can Xardó".
Per la seva banda, el portaveu dels socialistes, Gregori Elorza, creu que l'equip de govern "té uns projectes molt ambiciosos i nosaltres tenim projectes més socials". Elorza, també destaca "la predisposició del govern municipal" però remarca que aquest veu un problema "en el dia 23". I és que, precisament, aquest dia, és la data límit per entregar els projectes.
En aquest sentit, l'alcalde de Lloret ha estat clar en explicar que disposen de poc temps per valorar aquestes opcions, ja que "el dia cinc de gener l'oposició va fer la sol·licitud per forçar el ple, els set ens donen les propostes, el dia vuit ens proporcionen les valoracions dels seus projectes i el dia 16, quatre dies després del ple extraordinari, nosaltres hem d'aprovar en junta de govern la totalitat dels projectes". "No volem que Lloret perdi ni un euro", sentencia Crespo i afegeix que el seu equip incorporarà tot allò que pugui i sigui a temps d'incorporar encara que això impliqui "renunciar a algun dels projectes" que inicialment havien presentat. "Arriben molt tard aquestes peticions" matisa l'alcalde.
El portaveu d'ERC a la vila, Eduard Coloma, assegura que l'oposició no vol especificar quins són aquests projectes que ha presentat perquè, en cas que siguin acceptats, no hi hagi mèrits partidistes i es consideri una actuació de tot el ple de la corporació, no exclussivament del govern o d'un partit polític en concret.
Amb tot, cal recordar que dues de les finalitats més importants d'aquest fons són la creació d'ocupació i el suport a les pimes.

Comarques

Les Planes canviarà el nom de la plaça d´Espanya i l´anomenarà 1 d´Octubre

Les Planes canviarà el nom de la plaça d´Espanya i l´anomenarà 1 d´Octubre

La decisió busca homenatjar als que van defensar les votacions i es votarà al ple d'aquesta setmana

Augmenten un 12,3% les denúncies per violència de gènere a Girona

Augmenten un 12,3% les denúncies per violència de gènere a Girona

El 95,6% de les víctimes són dones i el 78% dels judicis acaben amb condemnes

El litoral gironí és un dels punts de la península amb més pol·lució per emissions de dièsel

El litoral gironí és un dels punts de la península amb més pol·lució per emissions de dièsel

Un estudi xifra en 170 les morts que s'haurien evitat a l'Estat si els vehicles no s'haguessin...

Girona negocia la cessió de l´edifici de l´antiga UNED perquè hi vagin entitats

Girona negocia la cessió de l´edifici de l´antiga UNED perquè hi vagin entitats

Les converses amb la Diputació, que és propietària de l'immoble de tres plantes, estan ben...

Música, esports i castells a la Festa Major de Banyoles

Música, esports i castells a la Festa Major de Banyoles

La penúltima jornada de la festa major de Banyoles va començar amb una àmplia...

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema