El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en sentència de 17 de desembre de 2008 notificada aquesta setmana a l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, ha resolt favorablement el recurs contenciós-administratiu presentant per aquest Ajuntament contra dues resolucions de l'any 2006 de la conselleria de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, relativa a la delimitació territorial amb el municipi veí de Santa Cristina d'Aro, a la platja de Canyerets.

La sentència declara que la delimitació entre els dos termes municipals s'ha de fer seguint l'opció alternativa proposada a l'expedient per la Comissió Jurídica Assessora, que proposa delimitar-la a partir d'un triangle amb tres punts fixos. La base seria una línia recta entre la Roca de la Tallada i la Punta de Canyet, situant l'altre vèrtex en el pont vell.

L'avantatge d'aquesta solució és que no pren com a referència punts mòbils, com ara el perímetre de la platja o la desembocadura de la riera de Canyet, que són els que van fer replantejar els límits per la seva inestabilitat amb el pas dels anys i l'efecte dels temporals.

La caserna per a Sant Feliu

Amb aquesta sentència l'edifici de l'antiga caserna dels carrabiners del mar queda íntegrament dins el terme municipal de Sant Feliu, coincidint amb la seva inscripció registral i cadastral, mentre que la resta d'edificis de la zona queden dins el terme de Santa Cristina d'Aro.