Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir tres persones per la seva presumpta participació en un robatori amb força en un establiment d'Arenys de Mar, al Maresme. Els tres detinguts, Gogu M., de 24 anys i domiciliat a Mataró; Daniel M.P., de 24 anys i també resident a Mataró, i Adrian I.E, de 18 anys i amb residència a Madrid, són de nacionalitat romanesa i ja havien estat detinguts en altres ocasions per la seva implicació en diversos robatoris comesos al Baix Llobregat, la Selva, el Maresme i el Barcelonès en els quals, a més, van usar la força, segons apunten fonts oficials dels Mossos d'Esquadra.

La matinada del dia 8 de gener, una patrulla policial dels Mossos d'Esquadra, que estava realitzant tasques de seguretat i vigilància ciutadana, va rebre l'avís de la Policia Local d'Arenys de Mar sobre la fugida d'un vehicle que relacionaven amb un robatori que s'havia perpetrat poc abans en un comerç del carrer Montserrat d'aquesta vila maresmenca. Seguidament a aquest fet, la patrulla de Mossos d'Esquadra va poder observar com un cotxe sortia a gran velocitat per un carrer d'Arenys i que clarament estava fugint d'un cotxe amb els logotips usats per la policia local de la població costanera.

Els Mossos d'Esquadra van afegir-se a la persecució del vehicle dels delinqüents. Aquests no van fer cas als indicatius policials que els instaven a aturar-se i van continuar fugint per la carretera C-61 en direcció Arenys de Munt. Finalment, el cos policial va aconseguir atrapar els fugitius i va procedir a la seva detenció.

En l'escorcoll del cotxe, el agents van localitzar prop de 1.200 articles de cosmètica i perfumeria com ara colònies, perfums i maquillatges d'importants marques comercials, valorats en 25.000 euros i que, presumptament havien estat sostrets del comerç assaltat al carrer Montserrat. Tots els productes estaven distribuïts en bosses d'escombraries situades a l'interior del vehicle. A part de tot el material cosmètic que van aconseguir robar en el seu assalt, els lladres també van aconseguir un botí de 600 euros en metàl·lic.

Segons informa la policia, els tres detinguts, presumptament formen part d'una organització delictiva especialitzada en la qual hi ha un repartiment de tasques molt marcat i que cada individu ha de complir per tal que els plans d'assalt siguin ràpids i pugui obtenir-se un botí important. Aquest repartiment de tasques funciona de la següent manera: una part del grup de malfactors s'encarrega, amb anterioritat, d'estudiar acuradament l'establiment comercial en el qual vol realitzar-se l'assalt per tal de tenir-ho tot controlat i detallat al màxim, un altre dels integrants és l'encarregat d'entrar dins el comerç per buscar i detectar els objectes que puguin resultar d'interès per a la banda, i una tercera persona és l'encarregada específica de cometre el robatori.

Els arrestats van passar aquest divendres a disposició judicial i el jutge els va ordenar la llibertat provisional.