Un ple extraordinari demanat pels dos grups a l'oposició a l'Ajuntament de Mont-ras -Acord Municipal per Mont-ras i el PSC- debatrà avui a partir de dos quarts de vuit del vespre la proposta perquè es faci una consulta popular sobre el sector SAU-4, és a dir, on es projectava l'antiga zona d'oci i que ara serà de caràcter més comercial. En la moció demanen que es pregunti si la gent està d'acord amb l'actual projecte d'ús terciari d'aquest sector.

En l'escrit presentat per demanar el ple, els dos grups a l'oposició exposen que "molts veïns de Mont-ras" han manifestat "la seva disconformitat" amb el projecte d'aquest sector, davant el qual l'equip de govern s'ha mostrat passiu -sempre segons AMM i el PSC-, i al qual acusen d'actuar de forma "unilateral" i sense preguntar als veïns de l'entorn del sector ni a les entitats del poble afectades i properes al SAU-4 -com el col·legi o la llar d'infants- si el projecte els sembla correcte.

AMM i els socialistes també exposen que l'equip de govern no ha posat cap condició del tipus d'establiment ni d'horaris -cosa que pot permetre l'obertura de locals nocturns- i que es poden construir naus de fins a setze metres d'alçada, a més de l'obertura d'una benzinera. Per això, demanen al ple que es faci una consulta popular en què es pregunti: "Està vostè d'acord amb l'actual projecte de desenvolupament i l'ús terciari assignat al sector Sau-4?". I amb dos possiblitats de resposta, "sí" o "no". Si surt afirmativa, demanen que es desenvolupi com està projectat, però si surt que no, que es convoquin tots els partits per estudiar-ne un canvi d'ús.

L'escrit de la moció va acompanyat d'una carta digirida a l'exregidora d'AMM i ara a l'equip de govern, Anna Ruiz, a qui recorden que, quan es va presentar a la llista d'Acord Municipal, el programa electoral especificava la seva posició contrària a la benzinera, per la qual cosa li demanen que sigui "coherent i honesta" i doni suport a la moció.